In English
Hoppa till sidans innehåll

Idébanken – en källa att ösa ur

29 APR 2020 13:55
Händer det att du drabbas av idétorka? Vill du ha tips på nya spännande och roliga övningar till träningarna? Då kanske Idébanken kan vara något för dig.
  • Skapad: 29 APR 2020 13:55

Idébanken såg dagens ljus 2013. Då var fokus på övningar för de olika stegen i utvecklingstrappan. Ett stort antal övningar presenterades för att ge tips på hur en kan träna de olika stegen inom varje nivå.

Sedan dess har några nya övningar publicerats med ganska oregelbundna mellanrum, men nu har Idébanken kompletterats med flera nya övningar.

De nya övningarna är inte kopplade till någon specifik nivå i utvecklingstrappan. Övningarna som tillkommit är indelade i tre olika kategorier: individuella övningar, lag- och stafettövningar och inomhusövningar.

Karaktären på övningarna är lite olika. Några kombinerar fysisk träning med orienteringsteknik, några olika typer av cuper och övningar som är mer eller mindre seriösa. Här finns också några olika typer av lag- och stafettövningar som kan genomföras som en träning, på ett läger eller i något annat sammanhang. En tredje kategori är inomhusövningar.

Alla övningar är förslag på hur man kan göra. Det går anpassa övningarna och svårighetsgraden efter målgruppen och efter de lokala förhållandena.

Innehållet i Idébanken kommer att fortsätta växa med nya övningar och kanske även nya kategorier. Alla övningar presenteras i form av en pdf-fil som kan skrivas ut. Allt material är fritt att använda i föreningens verksamhet. Du hittar Idébanken här: https://www.svenskorientering.se/forening/idebanken/

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar




Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons