In English
Hoppa till sidans innehåll

IOF lyssnar på NORD - arbetsgrupp ser över tävlingsprogrammet

05 MAJ 2014 16:13
NORD-länderna lade nyligen fram ett förslag om förändringar i det internationella tävlingsprogrammet. Färre tävlingar och högre kvalitet är målet. Nu tillsätter internationella förbundet, IOF, en arbetsgrupp för att genomlysa frågan. Sveriges förbundschef Susanne Söderholm blir NORD:s representant i gruppen.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2014 09:35

NORD (orienteringsförbunden i Sverige, Danmark, Finland och Norge) lade fram sitt förslag inför sommarens generalförsamling (läs mer om innehållet här). Nu vill IOF att en utredning startar redan under våren.

- IOF:s president Brian Porteous har bett oss att vara med i den här processen och vi deltar ju mer än gärna i en konstruktiv diskussion. Vi har därför accepterat att dra tillbaka det förslag vi först formulerade, säger Sveriges förbundsordförande Lena Larsson.

NORD:s representant i arbetsgruppen blir Sveriges förbundschef Susanne Söderholm och Finlands förbundschef Mika Ilomäki kommer att sitta med i referensgruppen.

- Jag är övertygad om att man inom IOF kan identifiera samma problem som vi. Det gör att jag ser mycket positivt på möjligheten att skapa ett bättre och mer enhetligt tävlingsprogram, som blir mer attraktivt för arrangörer, tävlande, sponsorer och tv-bolag, säger Susanne Söderholm.

- 2014 och 2015 kan vi inte påverka, men målsättningen är att från och med 2016 ha ett tävlingsprogram som bättre svarar mot tv-bolagens önskemål.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons