In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kalle Dalin Lena Eliasson och Helena Jansson tränar i Venedig.

Jansson: "Det går hela tiden åt rätt håll"

12 MAJ 2014 16:09
Det svenska orienteringslandslaget har nu varit i norra Italien i en vecka. Till helgen väntar två testtävlingar och VM-förberedelserna löper helt enligt plan. "Alla är otroligt fokuserade och vill lära sig så mycket som möjligt inför sommaren. Det är verkligen ett kanonläger så här långt", säger Helena Jansson.
  • Skapad: 12 MAJ 2014 16:09

I förra veckan inleddes lägret i Italien med ett par dagar i Venedig, där VM-sprinten kommer att avgöras den 5 juli. Två VM-relevanta banor avverkades och Helena Jansson njöt av varje sekund.

- Det var en mycket välorganiserad träning, och vilken häftig orienteringsmiljö! Det är riktigt trixig orientering i sig, med allt vatten, alla broar och en labyrintisk stad, och till det kommer utmaningen med tusentals turister. Det gäller verkligen att ha huvudet på skaft och hela tiden ligga före, säger Jansson.

Efter träningarna i Venedig har laget flyttat upp i bergen och bor nu på ett familjeägt hotell 1200 meter över havet.

- Höjden märks av, men jag försöker att inte tänka så mycket på det. Återhämtningen påverkas en del, säger Jansson, som verkligen ser fram emot helgens observationstävlingar, medel på lördag och lång på söndag.

- Jättespännande! Det är nervöst och pirrigt, precis som det brukar vara inför tävling. Men det känns bra. Jag jobbar på och håller mig till min plan för att inte springa för mycket, jag måste ju tänka på mina fossingar. Och det går hela tiden åt rätt håll.

- Det kommer att bli två riktigt tuffa race som kommer att ge ännu mer erfarenheter inför VM.

Vilka distanser vill du springa på VM?

- Skogsstafetten vill jag verkligen springa, men sedan få vi se vad helgens tester säger. Jag håller alla dörrar på vid gavel.  

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons