In English
Hoppa till sidans innehåll

Junior-VM och VM i mountainbikeorientering ställs in

31 JUL 2020 13:43
På fredagen beslutades att junior-VM i Turkiet ställs in på grund av coronapandemin. Samma beslut fattades för VM i mountainbikeorientering i Portugal.
  • Uppdaterad: 31 JUL 2020 13:43

Junior-VM flyttades först framåt i tiden, från slutet av juni till mitten av oktober. Men nu har Internationella Orienteringsförbundet (IOF) beslutat att ge upp planerna på ett arrangemang i Turkiet. På ett möte under fredagen slogs även fast att VM i mountainbikeorientering i Portugal ställs in. Också det mästerskapet skulle ha avgjorts i oktober.

Däremot anser IOF:s Council att Ungern kan fortsätta planera för ett ungdoms-EM (EYOC) 24-26 oktober. Gällande EYOC gav Council även tummen upp till arrangörens förslag att addera tävlingar för de äldre juniorklasserna (HD20), tävlingar som då kommer att räknas som ett junior-EM (EJOC).

Det kombinerade Europamästerskapet för ungdomar och juniorer är en idé som uppstått i den unika situation som råder på grund av coronapandemin. IOF:s Council har dock beslutat att det nu ska undersökas om medlemsförbunden vill se ett återkommande junior-EM.

Beslutet gällande junior-VM innebär att arrangemangen 2020-2022 knuffas ett år framåt i tiden; 2021 kommer JVM att anordnas i Turkiet, 2022 i Portugal och 2023 i Rumänien.

De juniorer som i år skulle ha gjort sitt sista JVM kommer eventuellt att få möjlighet att slåss om JVM-medaljer nästa år istället. Hur dessa juniorer skulle kunna inkluderas i tävlingarna 2021 ska snabbutredas av IOF, i samarbete med nationsförbunden, och ett beslut ska fattas den 25 september.

Att årets VM i mountainbikeorientering ställs in innebär även att junior-VM och ungdoms-EM i samma gren utgår 2020.

HÄR hittar du IOF:s nyhet i sin helhet.

.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link