In English
Hoppa till sidans innehåll

Klart med nya pengar till Svenska Orienteringsförbundets stora lärarsatsning

15 JAN 2014 13:02
Svenska Orienteringsförbundet tilldelas ytterligare 305 000 kronor av Svenskt Friluftsliv och kan därmed förlänga den landsomfattande lärarfortbildningen i kartkunskap. "Oerhört glädjande och skönt att ett formellt beslut är taget", säger förbundschef Susanne Söderholm.
  • Skapad: 15 JAN 2014 13:02

Nu är fördelningen av statsbidrag till landets friluftslivsorganisationer för år 2014 klar. Svenska Orienteringsförbundet får 305 000 kronor i form av projektbidrag, pengar som ska användas i det så kallade 290-kommunersprojektet.

Projektet, som inleddes för tre år sedan, syftar till att sprida kunskap om skolämnet kartkunskap i hela landet. Tio SOFT-utbildade pedagoger ska besöka skolor och klubbar i samtliga 290 kommuner och sprida senaste nytt om orientering och kartkunskap. Kursen handlar dels om att ge lärarna redskap som kan användas vid bedömning av kartkunskap, dels om att entusiasmera och ge konkreta tips på hur undervisningen kan göras mer lockande.

- Oerhört glädjande och skönt att ett formellt beslut är taget. Nu kan vårt populära och mycket viktiga skolprojekt rulla vidare i ytterligare ett år, säger förbundschef Susanne Söderholm, som passar på att betona betydelsen av skolämnet kartkunskap.

- Precis som simförmåga är orienterings- och kartkunskap något som inte bara möjliggör ett rikare friluftsliv – det är även kunskaper som kan vara livsavgörande. Att vi har lärare som är duktiga i kartkunskap och som brinner för ämnet är väldigt angeläget.

Organisationen Svenskt Friluftsliv, som sedan 2010 ansvarar för fördelningen av bidrag, delar i år ut totalt 27,8 miljoner kronor, varav 18,8 miljoner är organisationsbidrag och 9 projektbidrag. Totalt inkom 62 ansökningar ifrån 27 organisationer.

- Friluftsorganisationerna gör en fantastisk insats och är en grundläggande förutsättning för Sveriges mål att öka intresset och möjligheterna för alla grupper i samhället att utöva friluftsaktiviteter. Organisationerna lämnar ett stort bidrag till samhället i form av ökad folkhälsa men vi är i mycket stort behov av ytterligare resurser för en långsiktig överlevnad och för att nå de friluftspolitiska målen, säger Ulf Silvander, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons