In English
Hoppa till sidans innehåll
VM-guldlaget 2019: Karolin Ohlsson, Tove Alexandersson och Lina Strand.

Kringstad: "Fantastiskt kul – och ett erkännande för sporten"

03 DEC 2019 12:29
Det råder inget tvivel om vad vinsten av Bragdguldet betyder för Tove Alexandersson. Samtidigt är det en väldigt stor sak för svensk orientering. "Det ledde till en helt annan uppmärksamhet", säger Annichen Kringstad, som fick Bragdguldet 1981.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2019 14:49

Sverige är en av de stora orienteringsnationerna. Tove Alexandersson är sportens fixstjärna.

Att Alexandersson nu får ett stort erkännande i form av Bragdguldet har en enorm betydelse - både för stjärnan, förbundet och sporten.

Annichen Kringstad, den senaste orienteraren som vann Bragdguldet och även en medlem i Bragdjuryn, minns vad utmärkelsen 1981 betydde för henne:

- Det ledde till en helt annan uppmärksamhet där och då. Plus att det var någon form av erkännande för sporten, att vi finns med i finrummet. Det gjorde i väldigt stor utsträckning att orienteringen som sport och jag som person fick ännu mer synlighet, inte bara i sportmedier utan i alla möjliga medier, berättar Kringstad, som längtat länge efter att Alexandersson skulle prisas.

- Hon var absolut en av favoriterna i år och hon har varit med i diskussionerna i många år nu. Men i år skulle det mycket till om hon inte skulle få det. Jag är otroligt glad för det här. Fantastiskt kul!

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons