In English
Hoppa till sidans innehåll

Kvintett lämnar SOFT:s styrelse – tag chansen att påverka riktningen framåt

08 DEC 2017 12:24
För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och på landslagssidan är vi 2017 det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige. Nu söker vi personer till styrelsen. Ska du eller någon du känner vara med bakom spakarna?
  • Uppdaterad: 08 DEC 2017 12:26

Svensk orientering är inne i en mycket positiv utveckling och blev i veckan utsett till Årets Idrottsförbund 2017. Engagemanget är enormt, allt fler hittar till vår redan stora rörelse och internationellt är Sverige en stormakt i orienteringsvärlden.

Totalt samlar Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) i dag 83 000 medlemmar och cirka 600 föreningar, vilket gör oss till ett av landets större idrottsförbund. SOFT är ett förbund med stabil ekonomi, ett kansli med ett 15-tal anställda, ett eget magasin (Skogssport), fyra framgångsrika landslag, ett tiotal orienteringsgymnasier och nästan lika många postgymnasiala elitorienteringsmiljöer. Vi bedriver även en rad stora bredd- och motionsprojekt och jobbar hårt med utbildning och kompetensutveckling. Sammantaget finns alla förutsättningar för att växa ännu mer och ta vara på sportens fantastiska potential.

Samtidigt som vi är inne i en uppåtgående spiral står orienteringen, precis som idrotten i stort, inför betydande utmaningar. Hela den svenska idrottsrörelsen har ett antal utvecklingsresor att göra för att vår verksamhet ska vara attraktiv och relevant även i morgondagens samhälle.

Vill du vara med på vårt framgångståg? Eller känner du någon som du definitivt tycker borde vara med och leda orienteringen in i framtiden?

Valberedningen vill föreslå en styrelse som:

  • … känner ett stort engagemang, vill vara loket i framgångståget och göra resan tillsammans med svensk orientering.
  • … har visioner, framtidstankar och strategiska förmågor.
  • … samlar personer med olika ålder, kön, erfarenheter och kompetenser men där alla delar svensk orienterings värdegrund.
  • … består av ledamöter som är beredda att träffas för värdeskapande möten 6-10 gånger per år, representera samt vägleda och jobba tillsammans med SOFT-kansliet vid större projekt och aktiviteter.

Så här går det till:

  • På Förbundsmötet den 17-18 mars ska minst 5 nya ledamöter inklusive ordförande i Svenska Orienteringsförbundets styrelse väljas.
  • Nomineringar kan göras av vem som helst.
  • Nomineringar görs genom att meddela valberedningen senast 31 december.

Alla kloka nomineringar tas tacksamt emot! Kontakta valberedningens Lennart Brattgård på This is a mailto link

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons