In English
Hoppa till sidans innehåll

Landslaget igång med träningen inför 2023

18 NOV 2022 14:27
Den nya landslagstruppen har dragit igång träningen inför 2023 års säsong. Under veckoslutet är löparna i A-landslaget och Utvecklingslandslaget på plats i Upplands Väsby och genomför många träningspass.
  • Skapad: 18 NOV 2022 14:27

På torsdagskvällen kördes ett nattpass i Södra Lunsen utanför Uppsala. En masstart med en diamantbana. På fredagsförmiddagen stod ett medeldistanspass i Norra Törnskogen i Sollentuna på programmet i lite kyligt men fint novemberväder.

– Det började med ett fint pass på Lunsen i går kväll med mycket gaffling. Jätterolig orientering. Nu hade vi en fin, ganska snällt lagt, medeldistans, säger förbundskapten Kalle Dalin

Fredag eftermiddag körs ett styrkepass, först utan vikter, sedan med vikter i gymmet. Lördag morgon väntar ett sprintpass i Akalla.

– Ett priopass där löparna förväntas springa fort, de som vill, säger Dalin.

Lördag eftermiddag blir det alternativpass spinning och lägret avslutas med ett distanspass på söndag. Under helgen så medverkar också några av landslagslöparna som föreläsare på Svenska Orienteringsförbundets Inspirations- och kompetensutvecklingsträff. Martin Regborn berättar om sina förberedelser fram mot EM-guldet på långdistans och August Mollén och Jonatan Gustafsson berättar om hur de förberedde sig inför sprint-VM som slutade med silver och bron i Knockout-sprinten.


Landslagstränare Olle Boström och förbundskapten Kalle Dalin är glada och peppade inför 2023 års säsong. Bild: Johan Trygg.


Lina Strand med blicken mot 2023. Bild: Johan Trygg.


Martin Regborn med VM i långdistans 2023 i sikte. Bild: Johan Trygg.

Bildtext toppbild. Utvecklingslandslagets Frida Vikström och Alva Sonesson i synkroniserad löpning. Bild: Johan Trygg.

Skribent: Johan Trygg
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link