In English
Hoppa till sidans innehåll

Lena Eliasson: "Domnarvet är inga favoriter, men det var vi inte ifjol heller ..."

30 APR 2014 12:49
Ifjol vann Domnarvet Tiomilas damkavle – om allt stämmer kan laget slå till igen. Det tror i alla fall landslagsstjärnan Lena Eliasson: "Det känns ju ungefär som förra året. Vi är inga favoriter, men om alla gör bra sträckor kan vi vara med och slåss däruppe."
  • Skapad: 30 APR 2014 12:49

Lena Eliassons vår är minst sagt hektisk. Full satsning mot sommarens orienterings-VM i Italien, med allt vad det innebär i form av tävlingar och resor, arbete två dagar i veckan och så en seriös friidrottssatsning uppe på det.

För ett par dagar sedan blev maratonlöperskan Lena Eliasson formellt uttagen till sommarens friidrotts-EM i Zürich.

- Det var jätteskönt, nu slipper jag fundera på det. Nu vet jag säkert att det blir ännu ett mästerskap en månad efter orienterings-VM och kan planera för det rent praktiskt och även ställa in mig mentalt i god tid, säger Eliasson.

Under våren har hon varvat fantastiska orienteringsresultat med klart sämre, och en av många målsättningar har varit att höja lägstanivån.

- Formen känns väl som den ska efter en ganska tuff period. Nu på slutet har jag fått kämpa mig igenom ett par tävlingar samtidigt som det varit full träning. Det handlar om att försöka orientera bra trots att kroppen är trött. I Finspång och Kolmården gick det bra, i Båstad sådär …

Och hur går då tankarna inför helgen - Silva league-sprint i Tranås på fredag och därefter Tiomila i Eksjö?

- Fredagen känns viktig. Det blir lite som ett genrep inför VM, där jag bland annat vill springa sprinten. I Båstad slarvade jag bort en topplacering i slutskedet, och med det loppet i färskt minne skulle det vara skönt att prestera riktigt bra i Tranås.

- När det gäller damstafetten handlar det för egen del om att gör en riktigt bra sträcka för laget och klubben, även om jag har en tuff period bakom mig. Det ska bli jättekul att springa ihop, och jag tror att vi ska gå in i tävlingen med ungefär samma förväntningar som ifjol. Då var vi inga favoriter, och det är vi inte i år heller. Det bör vi inte vara; det är jag och Emma (Johansson) som satsar lite hårdare, de andra är ju mer elitmotionärer. Vi har samma lag i år, men vi är ett år äldre.

Och ifjol räckte det alltså hela vägen - kan ni upprepa den succén?

- Det kommer att vara tight mellan lag 1-5, men om alla gör en bra sträcka och om loppet utvecklas på rätt sätt så … då är vi med och slåss.

Hur vill ni att tävlingen utvecklas?

- Vi gynnas nog om det inte blir för löpbetonat, om det blir mycket individuell orientering.

Vilka ser du som era värsta konkurrenter?

- Pan Århus har ett starkt lag, och det här blir en ganska dansk terräng. I Dalarna finns många bra lag, Leksand, Stora Tuna, Kåre, sedan finns det några finska lag jag har sämre koll på. Och man får inte glömma Linköping, Lidingö och Tisaren. Om Simone (Niggli) springer för Tisaren kan jag tänka mig att hon kör sistasträckan. Hon har säkert tränat på lite extra för det här.

 

Helgens tävlingar - länkar till arrangörernas hemsidor:

Fredag: Silva League-sprinten i Tranås

Lördag: Damstafetten, Tiomila

Lördag-söndag: Tiomila

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons