In English
Hoppa till sidans innehåll

Lena Larsson en förebild i jämställdhetsarbetet

09 MAR 2018 14:07
Under gårdagen, den internationella kvinnodagen, presenterade Swedish Alliance For Women In Sport (SAFWIS) femtio förebilder. En av dessa var Lena Larsson, Svenska Orienteringsförbundets ordförande.
  • Skapad: 09 MAR 2018 14:07

Swedish Alliance For Women In Sport (SAFWIS) är en plattform som arbetar för inkludering och ökad jämställdhet inom svensk idrott. Initiativtagare är Cruyff Institute, Elitfotboll Dam, Girls in Sport, GIH och Handelshögskolan i Stockholm.

På internationella kvinnodagen den 8 mars presenterades femtio förebilder. Det handlar om kvinnor som erkänns för vad de har åstadkommit inom svensk idrott som utövare, tränare, ledare, funktionärer, utbildare, forskare, företagare, journalister eller tjänstepersoner. Som förebild ska kvinnan ha verkat för jämställdhet inom svensk idrott, antingen inom ramen för sin profession eller genom ideellt arbete.

- Det är en stor ära för mig att finnas med bland alla dessa fantastiska förebilder. Inom orienteringen har vi kommit ganska långt när det handlar om jämställdheten, men det finns fortfarande mycket kvar att jobba med, säger Lena Larsson, som varit SOFT:s ordförande sedan 2010 och lämnar sin post i samband med förbundsmötet om en vecka.

- Vi har mängder av starka kvinnor i Orienteringssverige, och fler och fler tar också plats. Därför tror jag att vi även fortsättningsvis kommer att ligga i framkant vad gäller jämställdhetsarbetet.

Här kan ni läsa mer om Swedish Alliance For Women In Sport (SAFWIS) och även läsa om andra kvinnor som utsetts till förebilder: https://www.safwis.se/

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons