In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Lena Larsson

Lena Larsson omvald som ordförande

15 MAR 2014 18:41
Nu är det klart att nya anmälningsavgiftsnivåerna kommer att införas samt en arbetsgrupp kommer att tillsättas med inriktningen att införa tävlingar med SM-status för veteraner. Dessutom har det beslutats om nya regler för vem som får springa SM. Lena Larsson omvald som ordförande.
  • Skapad: 15 MAR 2014 18:41

Under lördagen har beslut fattats om att…

- sprintstafett införs på SM-programmet från 2015. Tävlingarna kommer att arrangeras i samband med SM-veckan.

- anmälningsavgifterna kommer att höjas på mästerskapstävlingar, nationella tävlingar samt distriktstävlingar.

De nya avgifter som gäller är 60-75 kronor för ungdomar, 100-130 kronor för vuxna och 150-180 kronor för elit. En förändring jämfört med tidigare är att avgiften till SOFT kommer att höjas från 5 till 10 kronor för ungdomar, 15 till 20 kronor för vuxna samt 20 till 30 kronor för elit.

Beslutet gäller från 1 januari 2015.

- det kommer att bli en stadgeändring att verksamhetsplanen och budget kommer att tas för nuvarande samt även de två kommande åren (alltså till och med 2016).

- det kommer att utföras allmänna tävlingsregler för svensk orienterings fyra grenar.

När det gäller den organisationsutredning som gjorts tog Förbundsmötet förbundsstyrelsens förslag att det ska startas en framtidsgrupp som ska leda förändringsarbetet. En utvärdering av detta arbete ska ske på Förbundsmötet 2016. Dessutom beslutades att styrelsen ska utvärdera de redan etablerade arbetsgrupper, samt att styrelsen ska utvärdera det centrala kansliets stöd till den regionala verksamheten.

Däremot föll styrelsens förslag om en stadgeändring vilket betyder att det även i fortsättningen skall finnas ett OF inom varje SOFT-distrikt.

 

Under söndagen har det fattats beslut om att:

- motionen om att återinföra karttecken för elljusspår (gulmarkering) avslogs som första punkt på den andra dagen av förbundsmötet.

- en arbetsgrupp kommer att tillsättas med inriktningen att införa tävlingar med SM-status för veteraner.

- rätt att tävla i SM har den som är svensk medborgare. Eller som vid tävlingstillfället är folkbokförd i Sverige vid års eller halvårsskiftet samma år och är stadigvarande boende på folkbokföringsadressen.

Det är inte tillåtet att delta i SM utom tävlan.

 

Efter votering och därpå följande lottdragning står det klart att Förbundsmötet föreslår förbundsstyrelsen utse redaktören för Skogssport till ansvarig utgivare för tidningen.

Det kommer att tillsättas en utredning om hur mountainbikeorienteringsverksamheten inom SOFT ska utvecklas och organiseras med fokus på barn och ungdom, rekrytering, elit och arrangemang och att samtidigt med detta ta fram en framtidsplan.

En arbetsgrupp inom området marknad och kommunikation kommer att tillsättas. Gruppen ska ta fram policy, riktlinjer, utbildning och handledning till föreningarna och att en ansvarig på kansliet ser över förbundets och föreningars arbete inom området med fokus på både bredd och elit.

 

Lena Larsson har blivit omvald som ordförande.

Styrelsen kommer att bestå av: Magnus Södervall, Jannike Wåhlberg, Ingegerd Lusensky, Lennart Agén, Roland Hellberg och Eje Andersson (omval i samtliga fall) samt nyval på Ing-Britt Swedenborg och Sten Segerslätt.

Skribent: Mårten Lång
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons