In English
Hoppa till sidans innehåll

Linnea Claesdotter ny motionsutvecklare på SOFT

14 DEC 2016 15:04
Linnea Claesdotter är Svensk orienterings nya motionsutvecklare.

- Jag vill vara med och bredda orienteringen; att inspirera allt fler till att prova på det här fantastiska sättet att röra på sig, säger Linnea Claesdotter.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2016 15:09

Svensk orientering har medvind i seglen. Medlemsantalet stiger stadigt och allt fler människor hittar till sporten. Under 2017 utvecklar Svenska Orienteringsförbundet sin motionssatsning ytterligare, för någon månad sedan var det klart att Hittaut kommer att tas över av SOFT; och i mitten av februari tillträder 27-åriga Linnea Claesdotter den nya tjänsten som motionsutvecklare:

- Linnea Claesdotter matchar den profil vi sökte. Hon har ett starkt driv och ett stort idrottshjärta, marknadsföringskompetens, digital kompetens och en stark vilja att utveckla varumärken, säger SOFT:s förbundschef Susanne Söderholm.

Tjänsten handlar till stor del om att driva och utveckla svensk orienterings motionsaktiviteter Hittaut, Naturpasset och Motionsorientering, vilka tillsammans aktiverar upp emot 100 000 personer varje år. I jobbet som motionsutvecklare ingår bland annat marknadsföring, sälj och stöd till våra orienteringsföreningar.

Linnea Claesdotter, 27 år, kommer ursprungligen från Norrköping och flyttade, efter studier på Bosön och i Göteborg till Stockholm. Claesdotter är styrelseordförande i den ideella organisationen Barfotabarn, och jobbar nu som praktikant för RFSU i Ghana.

- Att få börja jobba som motionsutvecklare på Svenska orienteringsförbundet och att vara med och bidra till att orienteringen växer ytterligare känns väldigt spännande. Jag tycker att det är jättekul att inspirera och driva projekt, och jag ser fram emot att åka runt i landet och möta massor av människor, säger Claesdotter som i orienteringssammanhang tävlar för östgötska OK Denseln.

 

Vilka hoppas du kunna locka till orienteringssporten?

- Det är allt fler som är ute och rör på sig, men det är många som inte kunnat eller vågat testa vilket fantastiskt sätt det är att röra på sig samtidigt som du letar orienteringsskärmar. Jag är övertygad över att många skulle fastna för sporten om de bara fick möjlighet att testa på den. Det vill jag vara med och bidra till, säger SOFT:s nya motionsutvecklare Linnea Claesdotter.


Epost: Adressen Gömd
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons