In English
Hoppa till sidans innehåll

Lundberg uttagen till junior-VM i längdskidor

09 FEB 2022 12:59
Hanna Lundberg kommer representera Sverige i ytterligare en idrott. Nu är det klart att hon är uttagen till junior-VM i längdskidåkning.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2022 12:59

Multitalangen Hanna Lundberg är inte bara en duktig orienterare, hon är även en talang på längdskidåkning och skidorientering. I tisdags blev det klart att Lundberg kommer representera Sverige på junior-VM i längdskidor i slutet av februari.
 
– Det är coolt att se att det funkar att satsa på flera grenar, berättar Lundberg i en intervju med Norrländska Socialdemokraten.  
 
Tidigare i vinter berättade Lundberg att hon pausat skidorienteringskarriären i år men kommer åka ett antal tävlingar i längdskidor. Att bli uttagen till JVM hade inte Lundberg räknat med.  
– Det är inte något jag hade funderat kring, men det har vuxit fram som en dröm under säsongen. Jag har märkt under sommaren att jag blivit fysiskt starkare, men jag var inte helt beredd på att jag skulle få ut det i skidspåret. Det handlar om att tekniken ska klaffa också, förklarar Lundberg för Norrländska Socialdemokraten. 
 
Junior-VM i längdskidor går av stapeln 21–27 februari i Norska Lygna, cirka 1 timme från Oslo.  
Läs mer: 
Skribent: Tilda Andersson
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link