In English
Hoppa till sidans innehåll

Lund värdstad för sprint-SM 2023

14 DEC 2021 12:00
I maj 2023 blir det fullt fokus på skarpt lokalsinne i Lund, då staden nu utsetts till värdstad för SM i sprint i orientering.
  • Skapad: 14 DEC 2021 12:00

Detta står klart efter att en överenskommelse slutits mellan Lunds kommun, Visit Lund, Event in Skåne, Svenska Orienteringsförbundet och Lunds Orienteringsklubb.
 
Tävlingsdagarna, den 27-28 maj 2023 kommer att innehålla SM-tävlingar för junior- och seniorelit samt även en publiktävling med deltagare i åldrarna 7-90 år, totalt omkring 1000 tävlande.
 
Sprintsdistanser i orientering genomförs i stadsmiljö och kommer att bli ett roligt och publikvänligt evenemang för både tävlande, besökare och lundabor. Arena och mål blir preliminärt på centrala idrottsplatsen vid Bollhuset.
 
– Lunds Orienteringsklubb är en stark arrangörsförening och Lund som stad med sin fina och gamla stadskärna passar också riktigt bra för just sprintdistanserna. Jag är väldigt trygg med att det kommer bli riktigt fina och intressanta tävlingar för deltagare, ledare och publik i maj 2023, säger Tomas Stenström, idrottschef på Svenska Orienteringsförbundet.
 
Den lokala arrangören Lunds Orienteringsklubb låter genom projektledaren Anna Ljungqvist hälsa att planeringen redan är i full gång. Tävlingsdagarna ska bli en riktig folkfest som kommer att märkas i hela staden.
 
– Det är väldigt positivt att Lund får stå värd för SM i sprintorientering och jag hoppas på två fartfyllda dagar med evenemang som lockar såväl åskådare som eventuellt nya orienterare. Jag tror att vår medeltida stadskärna med blandning av gammal och ny bebyggelse kan bli en bra utmaning, säger Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lunds kommun.

E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link