In English
Hoppa till sidans innehåll

Mer guld till Alexandersson – Blomgrens första: "Känns fantastiskt"

02 FEB 2014 16:31
Söndagens SM-sprint i skidorientering resulterade i ännu ett guld för Tove Alexandersson och på herrsidan kunde Erik Blomgren bärga karriärens första SM-titel i seniorsammanhang. ”Det känns fantastisk bra! Ett av de bättre loppen jag någonsin gjort”, säger Blomgren.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:34

Tove Alexandersson tog under söndagen årets tredje SM-guld på lika många försök. Den här gången hade hon dock bara 10 sekunder till godo på tvåan Magdalena Olsson, som i sin tur slog Åsa Zetterberg-Eriksson med 10 sekunder.

- Jag gjorde två dåliga vägval och en liten miss, men i övrigt var det ett bra lopp, säger Alexandersson, som nu inte kommer att tävla förrän i nästa månadsskifte då världscupen i vanlig orientering startar i Turkiet.

- Nu blir det en period av tyngre träning, säger Alexandersson.

Även på herrsidan blev det en tight sprint där Erik Blomgren besegrade lördagens SM-segrare över långdistans, Erik Rost, med fyra sekunder och Peter Arnesson med tolv sekunder.

Erik Blomgren beskriver sitt lopp som helt perfekt och mest nöjd var han med långsträckan fram till den fjärde kontrollen.

- Där tjänade jag tio sekunder på de andra och grundlade segern. Jag tog ett långt runt-vägval till vänster. Sedan gjorde jag inga misstag i övrigt. Otroligt kul, och ett skönt kvitto på att jag har höjt nivån och kan vara med längst där framme. Nu ser jag verkligen fram emot EM!

Tvåan Erik Rost är förstås även han nöjd med helgen när den summeras. Ett SM-guld och ett silver.

- I dag tog Erik (Blomgren) smartare vägval, men helgen som sådan var mycket lyckad. Ett SM-guld värderar jag högt. Det finns många svenskar som är bra nu och vinner man ett SM är man med och slåss ute i världen, säger Rost.

Resultat SM-sprint, Åkersjön, damer: 1) Tove Alexandersson, Alfta-Ösa 17.12; 2) Magdalena Olsson, IFK Mora +0.10; 3) Åsa Zetterberg-Eriksson, ÖSeT SkidO +0.20.
Herrar: 1) Erik Blomgren, Umeå, 16.18; 2) Erik Rost, Alfta-Ösa +0.04; 3) Peter Arnesson, IF Hallby +0.12. (Kompletta resultatlistor på Eventor)

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons