Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Mollén upp på världscuppallen

28 MAJ 2022 18:53
August Mollén spurtade in som trea på världscupens Knockout-sprint i Borås sin första världscuphelg. Vann gjorde Matthias Kyburz, Schweiz och andraplatsen tog Tim Robertson, Nya Zeeland.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2022 18:53

Det blev som förväntat mycket spännande och tajt från kval till final under Knockout-sprinten. För August Mollén så var marginalen i kvalet fem sekunder från att åka ut. Unge och löpstarke Mollén tog sedan vara på chansen och tog sig hela vägen upp till pallen.

– Sjukt skönt att få till det när jag fick chansen att springa. Jag klantade ju till knockouten på SM. Det var hyfsat nära att jag gjorde det igen, berättar Mollén som trodde han fått fel karta i finalen.

– Det var jag som var dum. Jag tänkte inte på att det var vändbar karta först men kom på det efter en liten stund, fortsätter Mollén.

Trots att den unge Denselnlöparen var en bit ner i finalfältet under loppet så tog han sig upp med stark löpning på slutet.

– Jag var nästa sist in i varvningen. Jag fick jobba från en position långt bak efter ett dåligt vägval. Jag låg sedan femma och hade Fosser och Regborn framför mig och tänkte jag kan greja pallen ändå.

– Kul att ta Fosser. Han ser man ju upp till, vi är ju lika gamla och har tävlat mycket mot varandra.

Den här insatsen bäddar kanske för en VM-start för dig?
– Hade varit sjukt kul om jag skulle få chansen där nu. Det hoppas jag men vi får se.

Femma i finalen blev Martin Regborn som var snabbast i kvalet på morgonen.

– Jag följde min plan och gjorde allt rätt orienteringsmässigt. Jag hade läst in slutet och kände att det är nog inte någon som tar ett eget vägval. Jag hade stenkoll på avslutningen och bara körde med Tim och August. När de kickade på slutet så hade jag inte riktigt den speeden idag. Jag gjorde det jag kunde, berättar Regborn.

Förbundskaptenen Kalle Dalin säger så om insatsen för de svenska herrarna.

– Att både Martin och August är i final visar att fler kan vara det framöver. När de andra ser det här så kommer de förstå att det är möjligt.

Segraren Matthias Kyburz var förstås nöjd efter vinsten. Inte minst för att de schweiziska löparna inte lyckades så bra på torsdagens sprint.

– Jag var inte helt på limiten på slutet och andra varvet var inte så svårt tekniskt. När Tim valde vänster tog jag höger som jag planerat. Jag visste ju inte om det var rätt. Vi kom nästan samtidigt och de andra var nära att krocka och jag fick några meter där och kände att jag hade ett övertag. Nu ska vi visa vad vi kan på stafetten i morgon också, säger Kyburz

Liveresultat finns här.

Bildtext: August Mollén spurtar in som trea precis bakom Matthias Kyburz och Tim Robertson. Foto: Sven Alexandersson.

Skribent: Johan Trygg
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link