In English
Hoppa till sidans innehåll

SOFT tar över Hitta ut och rekryterar motionsutvecklare

25 OKT 2016 17:18
Svensk orientering har medvind i seglen. Medlemsantalet stiger stadigt och allt fler människor hittar till sporten. Nu utvecklar Svenska Orienteringsförbundet sin motionssatsning ytterligare.
  • Skapad: 25 OKT 2016 17:18

De senaste åren har vi blivit allt fler orienterare i landet, och trenden står sig. Vi är nu uppe och nosar på de tio största idrottsförbunden och har under 2016 ökat antalet medlemmar med sex procent. Därtill kan läggas att väldigt många människor orienterar utan att vara klubbanslutna.

Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) gläds åt de fina siffrorna och vidtar samtidigt åtgärder för att möta det stora intresset. Under 2016 har SOFT bland annat initierat en motionstränarutbildning och lanserat orienteringssidan orientering.se och nu står det klart att motionsaktiviteten Hitta ut övertas av förbundet, som även heltidsanställer en motionsutvecklare.

- Vi intensifierar satsningen på bredd- och motion. Under 2017 kommer stort fokus att ligga på att utveckla och stärka våra motionsaktiviteter mot allmänheten för att nå fler och samtidigt öka vårt stöd till föreningarna. Hitta ut ligger helt i linje med denna satsning och kompletterar Naturpasset och Motionsorientering på ett bra sätt, säger förbundschef Susanne Söderholm, som fortsätter:

- Genom att samla de tre olika motionsaktiviteterna, som tillsammans lockar upp emot 100 0000 personer per år, kan vi uppnå stora synergieffekter, det blir lättare att skapa en röd tråd i vårt erbjudande och vi kan ge ett bättre och mer fullständigt stöd till våra föreningar.

O-Ringen, som ansvarade för Hitta ut i två år, är överens med SOFT om att den här lösningen är den bästa för svensk orientering.

Ytterligare ett steg i SOFT:s motionssatsning blir inrättandet av en heltidstjänst inom bredd- och motionsområdet, där Hitta ut är ett ansvarsområde. Den nyanställdes titel blir motionsutvecklare.

- Vi går ut med annonsen nu och vad vi söker är en person med starkt driv och ett stort idrottshjärta. Sökande bör ha marknadsföringskompetens, digital kompetens och en stark vilja att utveckla varumärken, säger Susanne Söderholm.

- Redan i dag finns en riktigt spännande produktportfölj inom svensk orientering, men det finns också mycket att utveckla. Vi ser att orientering, både som tävlings- och motionsform, har en jättepotential, säger Söderholm.

Är du svensk orienterings nye motionsutvecklare? HÄR hittar du annonsen.

FAKTA
Hitta ut – finns i dag på 18 orter och aktiverar uppemot 40 000 deltagare årligen. www.hittaut.nu 
Naturpasset – det finns 400 naturpassområden och 45 000 naturpass säljs årligen. www.naturpasset.se
Motionsorientering – över 40 000 starter sker årligen, finns över hela Sverige. www.motionsorientering.se
Orientering.se – allt om orientering för utövaren.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons