In English
Hoppa till sidans innehåll

Musikhjälpen 2017 – nu gps-taggar vi Sverige!

11 DEC 2017 17:41
Den 11-17 december pågår Musikhjälpen som i år har temat "Barn är inte till salu". Svenska orienteringsförbundet vill hjälpa till, dels genom en offentlig auktion, dels genom att uppmana alla medlemmar att gps-spraya Sverige med ordet @musikhjalpen
  • Uppdaterad: 14 DEC 2017 21:07

Sveriges Radios Musikhjälpen 2017 samlar in pengar till kampen mot barnsexhandel – läs mer på http://sverigesradio.se/musikhjalpen. Självklart ska svensk orientering göra sitt för att samla in så mycket pengar som möjligt för att stödja och för att skapa uppmärksamhet kring insamlingen.

Svenska Orienteringsförbundet startar härmed två initiativ för att hjälpa till.

Initiativ nummer ett handlar om att vi att auktionerar ut tre signerade emiTags från VM: Tove Alexanderssons stämplingsbricka från stafetten, där Emma Johansson, Helena Bergman och Alexandersson vann guld; Gustav Bergmans bricka från herrstafetten, där Johan Runesson, William Lind och Bergman ordnade ett brons; slutligen också den emiTag som Thierry Gueorgiou bar i sitt livs sista VM-lopp, medeldistansen som han vann. Fransmannen, som nu är assisterande förbundskapten i Sverige, är den främste manlige orienteraren genom alla tider med totalt 14 VM-guld.

Alla lagmedlemmar har signerat stafettbrickorna och även Thierrys bricka pryds av en autograf. Stort tack till både Emit och Peter Löfås som fixat fram dessa härliga auktionsobjekt, som är fullt fungerande brickor!

Vill du ha någon av dessa stämplingsbrickor - håll utik efter auktionen här: https://www.tradera.com/item/280404/297873550/tove-alexandersson-thierry-guldbrickor-fran-orienterings-vm

Initiativ nummer två förenar nytta med nöje, och här vill vi hjälpa till att skapa uppmärksamhet kring Musikhjälpens insamling. Det gör vi genom engagemanget Nu gps-taggar vi Sverige!

Alla orienterare som älskar utmaningar uppmanas här att hitta kreativa sätt att bidra genom träningar eller aktiviteter. En idé som vi tycker är rolig är att skriva ordet @musikhjalpen, #barnärintetillsalu eller liknande med gps-spår. När uppdraget är uppfört tar ni en bild på gps-spåret, som ni givetvis lägger ut på sociala medier med taggingen @musikhjalpen #mh17 #orientering @svenskorientering. Vi på Svenska Orienteringsförbundet kommer göra ett antal aktiviteter och sprida alla era initiativ så gott vi bara kan. Allt i syfte att sprida det viktiga budskapet ”Barn är inte till salu”.

Om alla som är med och gps-sprayar Sverige dessutom sätter in en slant i vår digitala sparbössa - Orienteringsbössan - så skulle vi verkligen kunna vara med och bidra! Orienteringsbössan hittar du här: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/orienteringsbossan

Landslagslöpare står redo! Klubbar, stora som små, kommer också att springa @musikhjalpen

Vi uppmuntrar till egna initiativ, men om du vill kan du göra en linjeorientering enligt @musikhjalpen och för att underlätta har vi tagit fram en ocadfil, se nedan. En enklare variant är att bara lägga in musikhjälpen-loggan i kartan och rama in densamma med gps-spåret.

Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till ocad-filen.

Här är ett förslag på en enklare variant:

Här kan du hämta hem den Musikhjälpen-logga som ni kan använda:

MH17 - png

MH17 - jpg

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons