In English
Hoppa till sidans innehåll

Ny säsong och nya priser för Naturpasset

21 MAR 2014 13:12
För er som är arrangörer av Naturpasset är det nu hög tid att registrera era områden. Som deltagare i Naturpassets centrala tävling gäller det, förutom att besöka alla kontroller, att ge det bästa tipset på hur orientering kan nå fler utövare. Första pris är en stugvecka för 6 personer i Orsa Grönklitt. Vi delar också ut tio presentkort á 500 kr från Orienteringsspecialisten och Letrosport.
  • Skapad: 21 MAR 2014 13:12

Våren står för dörren och för er som är arrangörer är det nu viktigt att marknadsföra Naturpasset. En del i det arbetet är att lägga in era områden i tjänsten Naturpassområden.

- Det är av stor betydelse. För många deltagare är det här den naturliga vägen att gå för att se var Naturpasset finns, var man kan köpa det och hur länge kontrollerna sitter ute. Antalet registrerade områden brukar ligga på mellan 450 och 500 stycken, än så länge är siffran 25. Det märks att intresset är stort för Naturpasset för vi har fått många förfrågningar om vi vet ifall en arrangör kommer att erbjuda Naturpasset i år eller inte, berättar Niklas Wrane, Naturpassansvarig på SOFT.

Naturpasset säljer årligen drygt 50 000 paket. De senaste åren har siffran legat stabilt på lite drygt 52 000. För 2013 saknas fortfarande redovisning av antalet sålda pass för 70 områden.

- Till att börja med är det fantastiskt hur duktiga klubbar vi har runt om i landet. Vilket jobb som läggs ner! Vi räknar med att mellan 2 och 3 personer är ute på varje pass, vilket innebär att över 100 000 människor är ute och tar kontroller i Naturpasset varje år. Samtidigt är det viktigt att vi får in siffror på antalet sålda paket, så om du är arrangör och vet med dig att ni inte har redovisat för 2013 ännu, gör gärna det så slipper vi och distrikten jaga in siffrorna, uppmanar Wrane.

Marknadschef Jan-Eric Österström trycker på vikten av att svensk orientering har Naturpasset.

- Naturpasset är en spännande del av vårt utbud mot nya potentiella orienterare. Det är viktigt för oss att även kunna erbjuda en orienteringsform som har en mera lättsam inriktning och som ger våra deltagare en möjlighet att få prova på vår sport.

Så här gör du för att registrera och redovisa

Att registrera områden i tjänsten Naturpassområden inför säsongen, och sedan redovisa dessa efter säsongen, tar bara ett par minuter. Det enda som behövs är Eventor-rollen Naturpassansvarig (administratör går också bra). Alla som står som kontaktpersoner för Naturpasset 2013 har fått rollen Naturpassansvarig satt automatiskt. Om du saknar behörighet, kontakta er klubbadministratör så får du hjälp.

Logga sedan in med dina Eventor-uppgifter på Naturpassområden.

Känner du dig osäker på hur du gör finns det en enkel guide att hämta hem från arrangörssidan. Arrangörssidan för Naturpasset når du via menyn till vänster på Naturpassets webbplats, www.naturpasset.se. Den heter För arrangör.

Allt om tävlingen

Under För arrangör finns också all information om Naturpassets centrala tävling.

- I årets tävling ska man som deltagare inte bara besöka kontrollerna och skriva in de rätta kontrollkoderna på hemsidan. Man ska också, i en enda mening, ge det bästa tipset på hur orientering kan utvecklas för att nå fler utövare. Vi tror det är en inspirerande tävling för deltagaren, men också värdefullt för förbundet att få in tipsen, menar Wrane.

Har man gjort det kan man vinna förstapriset som är en stugvecka i Orsa Grönklitt för sex personer.

- Det är förstås en stor glädje att kunna erbjuda ett förstapris i form av en vecka i Orsa Grönklitt – en av förbundets partners. Orsa Grönklitt har ett förnämligt utbud av aktiviteter i härlig natur och det kommer att bli en givande vecka för den lyckliga eller lycklige vinnaren, säger Jan-Eric Österström.

Nya priser från Orienteringsspecialisten och Letrosport

Förutom stugveckan finns det ytterligare tio priser. Hos Stockholmsaffären för orientering, Orienteringsspecialisten, belägen på Kungsholmen, och hos Letrosport i Surahammar, har man möjlighet att vinna ett presentkort till ett värde av 500 kronor.

- Båda sporthandlarna skänker fem presentkort vardera, vilket vi uppskattar mycket, säger Niklas Wrane.

Nya startkort snart i Butiken

Nya startkort har tagits fram och finns snart att köpa i Butiken. De innehåller information om den centrala tävlingen samt en uppmaning om att se arrangörens PM för vad som gäller för en eventuell lokal tävling. Det finns också kvar möjligheten att fylla i kontaktuppgifter, om det är så att deltagaren saknar tillgång till Internet och vill skicka in startkortet till arrangören.

- Har ni gamla startkort kvar går det utmärkt att använda dessa. I ett särskilt informationsblad framgår att ny information om tävlingen gäller, säger Niklas Wrane.

Informationsbladet följer med alla startkort som köps och som innehåller den gamla informationen.

Bladet ligger också ute för nedladdning under För arrangör --> Naturpassets tävling som arrangör på Naturpassets webbplats om ni som arrangör själva vill skriva ut det.

Frågor och synpunkter

Frågor och synpunkter tas tacksamt emot av Niklas Wrane på This is a mailto link 

Länkar

Naturpassets webbplats: naturpasset.se

Naturpassområden: naturpassomraden.orientering.se

Orsa Grönklitt: orsagronklitt.se

Orienteringsspecialisten: olspecialisten.com

Letrosport: letro.se 

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons