In English
Hoppa till sidans innehåll

Ny seger för Bergman - och skönt kvitto för Emma Johansson

27 APR 2014 15:04
Gustav Bergman vann ytterligare en långdistans när Silva League under söndagen kom till Vallåsen. OK Ravinens stjärna var tre minuter snabbare än tvåan Filip Dahlgren. På damsidan fick Domnarvets Emma Johansson ett finfint kvitto på att hon är tillbaka efter en tuff vinter.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:36

För en vecka sedan vann Gustav Bergman Silva League-premiären, en långdistans i Finspång. Nu fick han återigen kliva överst på pallen.

- Jättekul! Egentligen ska inte formen vara så bra just nu, för jag tränar ju framför allt med sikte mot VM och satsar inte allt för mycket på de här tävlingarna. Men det känns riktigt bra.

Hur var det då under dagens lopp?

- Jag öppnade inte så jättebra. Kroppen kändes ganska seg, jag var slarvig i min orientering och när jag kom in för varvning hade jag mycket negativa tankar i kroppen. Men när jag hörde att jag ändå var med i loppet så skärpte jag mig.

Och sedan?

- Jag fortsatte att göra lite småbommar, men efter två tredjedelar ungefär kände jag mig ändå väldigt stark och kunde trycka på rejält. En jätteskön känsla, och mot slutet ökade marginalen rätt snabbt till konkurrenterna.

Du har hittills vunnit två av två möjliga långdistanser i Silva League, och blev fyra i lördagens sprint. Hur ser du på insatsen i Båstad?

- Fyra är ju en bra placering, och jag blev slagen av extremt skickliga löpare. Jag var nöjd i mål, men i efterhand blev jag lite sur när jag analyserade loppet och insåg att jag missat 45-50 sekunder på dåliga vägval.

Vad händer härnäst?

- Jag springer sprinten i Tranås och därefter är det Tiomila.

På damsidan var det Emma Johansson som var vassast i vårvärmen. Johansson var 1.34 före Rahel Friederich, och bakom henne var det mycket tight.

Annica Gustafsson blev trea, 10 sekunder efter Friederich. Fyran Alva Olsson var sju sekunder från pallen.

Emma Johansson hade en miss mot slutet, men var överlag tillfreds med sin insats.

- Det var tufft. Kuperat och ganska grönt och så var det ju första riktiga värmen för året. Men jag är nöjd med hur jag genomförde det hela, säger Johansson, som nu blickar framåt och hoppas på en spännande sommar.

- Jag har en riktigt strulig vinter bakom mig. Först var det en hälseneskada och sedan var jag sjuk i ganska många veckor. Det är först nu på slutet som jag kommit i fas med träningen, så det här var verkligen ett skönt kvitto. Nu börjar jag komma igång!

Hur högt lägger du ribban i sommar?

- Riktigt högt. Jag vet att jag kan vara med väldigt högt upp internationellt och det är dit jag siktar. 

 

Resultat

H21

1) Gustav Bergman (OK Ravinen) 93:43; 2) Filip Dahlgren (IFK Lidingö SOK) 96:42; 3) Fredrik Johansson (IFK Lidingö SOK) 98:25; 4) Jerker Lysell (Rehns BK) 101:51; 5) Martin Regborn (Hagaby GOIF) 103:42

D21

1) Emma Johansson (Domnarvets GOIF) 78:30; 2) Rahel Friederich (Leksands OK) 80:04; 3) Annica Gustafsson (IFK Lidingö SOK) 80:14; 4) Alva Olsson (Linköpings OK) 80:21; 5) Lisa Risby (OK Kåre) 80:38.

H20

1) Anton Johansson (OK Orion) 77:42; 2) Assar Hellström (OK Ravinen) 78:55; 3) Oskar Lundqvist (OK Orion) 80:14

D20

1) Sara Hagström (Falköpings AIK OK) 67:26; 2) Malin Leandersson (OK Tyr) 70:16; 3) Frida Sandberg (Säterbygdens OK) 70:44

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons