In English
Hoppa till sidans innehåll

Nytt rankingsystem för skidorientering

13 NOV 2013 12:09
Om några veckor startar säsongen för skidorienterarna. Nytt för i år är att Sverigelistans rankingsystem kommer att användas och en avgift tas ut.
  • Skapad: 13 NOV 2013 12:09

Utvecklingen pågår att integrera rankingpoängen för skidorientering i en ny modul i Sverigelistan. Rankinglistan planeras att kunna vara i drift till de första tävlingarna för säsongen som startar i slutet av november.

- I skidorientering finns ett behov av att ha ett fungerande rankingsystem för seedning till SM och övriga värde- och uttagningstävlingar. Som seedad har du möjlighet till en bättre startposition i förhållande till övriga tävlande, förklarar Håkan Holmberg, samordnare för skidolandslaget.

Rankingpoängerna kommer att vara synliga i Sverigelistan för alla aktiva, men i likhet med orienteringslöpningen kommer seedning att ske efter gallringsfiltret där enbart åkare som betalt rankingavgift finns med.

- Rankingen för skidorientering kommer endast beröra klasserna D/H18-21, dvs ingen poänglista för övriga klasser kommer att finnas, åtminstone inte till en början, menar Håkan Holmberg.


Avgift och betalning

För alla aktiva skidorienterare i DH18-21 som vill ha rankingpoäng kommer en rankingavgift om 250 kr/år att tas ut. Ingen möjlighet till klubbavgift, som orienteringslöpningen har för Sverigelistan, kommer att finnas.

- Betalning görs direkt i Sverigelistan, med kort eller via faktura. Så snart betalningen kommit SOFT tillhanda kommer du att komma med i gallringsfiltret, berättar Niklas Wrane, ansvarig för Sverigelistan och ranking på Svenska Orienteringsförbundet.

Observera att betalning ej är möjlig förrän den nya rankingmodulen för skidorientering är släppt. Det förväntas ske under november månad.

Ta mig till Sverigelistan för orienteringslöpning 
  (extern länk)


Frågor

Håkan Holmberg: This is a mailto link

Niklas Wrane: This is a mailto link

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons