In English
Hoppa till sidans innehåll

O-Ringen inte del av framtida världscup

17 APR 2019 14:00
O-Ringen en del av den framtida världscupen? Idén har funnits ett bra tag, och under de senaste månaderna har förutsättningarna noga granskats. Nu har parterna tillsammans funnit att det går att hitta andra, bättre lösningar.
  • Uppdaterad: 17 APR 2019 14:04

Internationella orienteringsförbundet (IOF) har de senaste åren arbetat för att utveckla världscupen i syfte att öka värdet för de aktiva, media och publik. Målet är att utveckla världscupens kvalitet och göra den till det mest attraktiva arrangemanget, näst efter VM.

IOF har valt att samarbeta med etablerade arrangörer med erfarenhet av stora kvalitativa arrangemang. Långtgående diskussioner har förts med Verein Swiss Cup, arrangör av världscupfinalen i många år, och Svenska Orienteringsförbundet och O-Ringen. Tanken var att de skulle arrangera varsin runda av världscupen och att IOF skulle ta ansvar för den tredje rundan. En avsiktsförklaring godkändes i början av februari i år om ett konsortium mellan IOF, Verein Swiss Cup och Svenska Orienteringsförbundet, med avsikt att teckna slutliga avtal före IOF:s Council-möte 12-13 april.

Nu har förhandlingarna avslutats och diskussionerna har landat i att O-Ringen inte blir en del av världscupen.

- Svenska Orienteringsförbundet och O-Ringen har ingående analyserat vad det skulle innebära om O-Ringen blev en del av världscupkonsortiet. Nu har vi tillsammans med övriga parter funnit att det finns bättre lösningar än att just jättetävlingen O-Ringen blir del av världscupen. Från svenskt håll är vi fortsatt intresserade av att på något vis ingå i den framtida världscupen och nu vill vi gärna undersöka andra varianter, säger SOFT:s ordförande Inge Blomberg och O-Ringens ordförande Linda Take i ett gemensamt uttalande.

Tom Hollowell, IOF:s chef:

- Under våra slutliga diskussioner har vi märkt att integrering av en världscup i ett så stort, folkligt arrangemang som O-Ringen har ett antal praktiska, ekonomiska och organisatoriska utmaningar som är svåra att övervinna om vi vill öka profilen för världscupen.

- Enkelt uttryckt är det för svårt att samordna de långsiktiga målen för världscupen och de långsiktiga målen för O-Ringen, så det är bättre att ta konsekvenserna nu istället för att försöka göra något som kanske inte fungerar.

IOF meddelar att målen för världscupen kvarstår. IOF och Verein Swiss Cup går vidare med sitt arbete för att skapa en mer attraktiv världscup, och de båda parterna kommer att söka samarbeten som bidrar till att nå de övergripande målen med världscupen.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons