In English
Hoppa till sidans innehåll

Orienteringsprofilen Torsten Löfgren har gått bort

28 FEB 2017 11:04
Torsten Löfgren, Karlsbyhedens IK, avled under måndagen i samband med sitt deltagande i Vasaloppet Öppet Spår. Löfgren, som gjort stora insatser för orienteringssporten, drabbades av hjärtstopp i det som skulle ha blivit hans 56:e Vasalopp.
  • Skapad: 28 FEB 2017 11:04

Torsten Löfgren från Falun var en stor profil inom dalaorienteringen. Han var aktiv och ledare sedan ungdomen och under 15 år var han ordförande i Dalarnas Orienteringsförbund.

Han har även varit en viktig kraft bakom den stora ungdomstävlingen Dala-Dubbeln.

Torsten Löfgren var även en välkänd Vasaloppsveteran och har bland annat varit sekreterare i Vasaloppets veteranklubb i nästan 30 år.

Under måndagen skulle han ha genomfört sitt 56:e Öppet Spår/Vasalopp, men i spåret i närheten av Vasslan mellan Evertsberg och Oxberg drabbades han av hjärtstopp.

Läkare som deltog i loppet påbörjade omedelbart hjärtlungräddning som sedan togs över av Vasaloppets sjukvårdspersonal som snabbt var på plats. Trots det gick hans liv inte att rädda.

Torsten Löfgrens närmast anhöriga är underrättade om den tragiska händelsen.

Orienteringssverige sörjer att en stor eldsjäl gått ur tiden och våra tankar går i dag till Löfgrens familj och anhöriga.

Torsten Löfgren blev 79 år gammal.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons