In English
Hoppa till sidans innehåll

Pengar beviljas för viktigt mark- och miljöprojekt

01 JUN 2018 12:07
Svenska Orienteringsförbudet beviljas 325 000 kr av Naturvårdsverket för projektet Fler i rörelse med ökad kunskap om allemansrätten. "Utmärkt! Nu kan vi intensifiera vårt viktiga arbete med mark- och miljö" säger förbundschef Susanne Söderholm.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2018 12:13

- Vi vet att det i många fall har förekommit missförstånd eller att kunskap har saknats både i orienteringsföreningar, hos myndigheter och bland utövare, vilket har resulterat i att onödig energi och tid gått åt eller i värsta fall att aktiviteter inte blivit av, säger Svenska Orienteringsförbundets chef Susanne Söderholm.

- En ökad kunskap om allemansrätten, naturens värde och orientering hos våra arrangörer, myndigheter och utövare kan leda till ökad aktivitet i naturen, till flera och mera hållbara aktiviteter som är tillgängliga för fler och där vi undviker onödig friktion genom en samsyn för de inblandade. Dessutom kan vi med detta projekt skapa bättre förutsättningar för alla friluftsorganisationer och andra organisationer som använder naturen som sina arenor, fortsätter Söderholm.

På Förbundsmötet tidigare i år fick Svenska Orienteringsförbundet i uppdrag att anställa en person som arbetar heltid med mark- och miljöfrågor. Det nu beviljade projektet kommer med andra ord perfekt i tiden.

- De här frågorna har hög prioritet och vi är väldigt glada över att inom kort kunna sjösätta projektet Fler i rörelse med ökad kunskap om allemansrätten. Projektet kommer att bli en av arbetsuppgifterna i den nya tjänsten, som kommer att annonseras inom kort, säger Tomas Stenström, idrottschef.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons