In English
Hoppa till sidans innehåll

SJ stöttar Svenska Orienteringsförbundets friskvårdssatsning hittaut

04 MAR 2019 14:13
SJ skriver avtal med Svenska Orienteringsförbundet, blir aktivitetspartner på miljöområdet och kommer att stötta friskvårdssatsningen hittaut. Alla deltagare i hittaut kommer under 2019 att erbjudas 10 procents rabatt på tågresor med SJ.
  • Skapad: 04 MAR 2019 14:13

- Vi vill gärna att "hittautarna" ska tänka miljövänligt och välja tåget som resealternativ. När deltagarna har tagit alla checkpoints på sin hemort kan äventyret fortsätta i en annan hittaut-ort och då är ju tåget ett perfekt resealternativ, säger Linnea Claesdotter som är utvecklingsansvarig för hittaut.

SJ har Sveriges mest utbredda tågnät och säljer även tåg- och bussbiljetter till orter dit de egna tågen inte går. Det betyder att SJ kan erbjuda resor, med rabatt för ”hittautarna” på SJ-delen, till alla de 45 orter som erbjuder hittaut under 2019.

- Förutom att tåget är miljövänligt blir restiden dessutom väldigt användbar, till exempel för att ladda upp och planera friluftsaktiviteter. Genom samarbetet med Svensk Orientering når vi ut till en intressant målgrupp och kan erbjuda en reserabatt på 10 procent när deltagarna bokar sina tågbiljetter via hemsidan för hittaut, säger Seung-Mo Koo, ansvarig för Idrottsresan på SJ.

hittaut är en form av orientering som passar alla. Deltagaren letar checkpoints i sin närmiljö och får motion samtidigt som hen hittar nya berikande platser. Koderna till checkpointsen registreras online.

hittaut täcker Sveriges folkhälsomål 9 – ökad fysisk aktivitet. Ökad fysisk aktivitet bidrar även till att säkerställa flera andra folkhälsomål som till exempel ökad hälsa i arbetslivet, trygga och goda uppväxtvillkor samt delaktighet och inflytande i samhället. Tillsammans har hittaut-deltagarna sedan starten färdats  75 varv runt jorden.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås och alla SJs tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval.

Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons