In English
Hoppa till sidans innehåll

SM i medeldistans till Boden – stafett-SM och masstarten utgår

07 JAN 2014 16:29
Skidorienterarnas SM i medeldistans flyttar norrut, från snöfattiga Umeå till Boden. Stafett-SM och SM i masstart, som skulle ha varit en del av SM-veckan, stryks dock ur årets tävlingsprogram.
  • Skapad: 07 JAN 2014 16:29

Snöbristen ställer till det rejält för skidorienterarna. Från början planerades för SM-tävlingar i Umeå lördag 11/1, söndag 12/1 och tisdag 14/1.

Nu har man lyckats flytta SM i medeldistans till Boden. Tävlingen avgörs kommande lördag och skidorienterarna i Norrbotten, som ställt upp med kort varsel, arrangerar även en individuell långdistans dagen därpå. De båda loppen kommer att ingå i Gynnarnas juniorcup och dessutom vara uttagningstävling för juniorer och seniorer inför JVM, UEM, EM och världscupen i Sverige.

Tyvärr måste däremot stafett-SM och SM-masstarten strykas ur årets tävlingsprogram. Masstarten, som var planerad att avgöras i Umeå den 14 januari, var en del av SM-veckan, som nu blir två sporter fattigare. Även tävlingarna i draghund ställs in.

- Skidorienteringen har funnits med på flera SM-veckor och SM i draghund var en stor succé förra året i Falun. Det känns tråkigt att idrotterna inte kommer att finnas med i programmet i Umeå. Vi har haft målet att skapa förutsättningar för alla mästerskap, men i de här fallen har det inte gått att säkra tillräckligt med snö, säger Per Bergljung, projektledare för SM-veckan på RF.

Skribent: orientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons