In English
Hoppa till sidans innehåll

Snart dags för Silva League 2014

31 MAR 2014 09:12
Efter World Cup i Spanien och Europamästerskapen i Portugal börjar en hektisk period på hemmaplan med massor med bra och viktiga tävlingar.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2014 09:35

På påskdagen drar Silva League igång med årets första deltävling. Finspångs SOK arrangerar en långdistans och deltagarna kommer få en terräng med teknisk utmaning på rejäla banor. Årets program fortsätter sedan med två deltävlingar i södra Sverige med Hjärnarp som arrangör. Först en sprint i Båstad med arena på den klassiska centercourten där många fina bolldueller har genomförts och sedan en tuff långdistans på Hallandsåsen med arena på Vallåsens skidanläggning. För dig som är lite äldre så är det här klassiska marker där SM, natt 1981 passerade på målet i Våxtorp.

Vi fortsätter sedan till Tranås den 2 maj för en sprint med mycket tekniska vinklar och vrår innan Tiomila drar igång dagen efter.

Finalomgångarna sker sedan i Luleå 23-25 maj med en mycket teknisk sprint nästan i centrum av Luleå på fredagskvällen, en medeldistans på lördagen som blir en härlig teknisk utmaning för deltagarna för att sedan avsluta med jaktstarten på söndagen som också erbjuder en hel del teknisk terräng. Minns förra årets avslutning där det bommades en hel del i de sex olika klasserna.

 

Till Finspångs deltävling är det med tre veckor kvar till tävlingen redan 230 löpare anmälda. Bland annat kan vi konstatera att sex av EM-löparna från Portugal i D21/H21 hittills är anmälda. Helena Jansson, Helena Karlsson och Lilian Forsgren på damsidan och Gustav Bergman, Jonas Leandersson och Albin Ridefelt på herrsidan. Den kanske intressantaste anmälan hittills är naturligtvis intresset från Thierry Gueorgiou, som vann Silva League 2013, men också ukrainska stjärnlöparna Oleksander Kratov, Nadiya Volynska, Pavlo Ushkvarok och Denis Scherbakov. Även den ”gamle” finske storlöparen Jarkko Houvila från Kalevan Rasti är på plats.

 

Årets Silva League har även en internationell prägel genom att de sex första deltävlingarna också är så kallade World Ranking Event i klasserna D/H21. Förutom att våra seniorer kan skapa förbättrade positioner i World Ranking List så är tävlingarna också viktiga på ett annat sätt för våra bästa löpare då man via en bra placering i World Ranking skapar förutsättningar för så bra startposition som möjligt i framtida VM och World Cup-tävlingar. Vill man veta mer om det kan man läsa det på IOF:s hemsida.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons