In English
Hoppa till sidans innehåll
Lena Larsson (Svenska Orienteringsförbundet), Lennart Ahlgren (Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande) och Kenneth Thorén (Svenska Bilsportförbundet).

Svenska Orienteringsförbundet prisat: "En stor ära"

01 MAR 2018 16:27
I december utsågs Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) tillsammans med Svenska Bilsportförbundet till Årets Idrottsförbund. Under tisdagen mottog SOFT:s ordförande Lena Larsson utmärkelsen, som också innebär 250 000 kronor till svensk orientering.
  • Skapad: 01 MAR 2018 16:27

Under en ceremoni i Klocktornet, Olympiastadion, delade Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande (SCIF) ut priset till Årets Idrottsförbund 2017.

Lennart Ahlgren, ordförande i SCIF, räckte över diplomen till Lena Larsson, ordförande i SOFT, och Kenneth Thorén, ordförande Svenska Bilsportförbundet.

Priset instiftades 1967 och det tilldelas det eller de specialförbund som SCIF:s styrelse anser under året har gjort sig förtjänt av priset. Prissumman var denna gång 250 000 kronor till respektive förbund.

Motiveringen lyder:

Ett förbund i tiden med idrotter och grenar där alla får och kan vara med. Ett förbund där bredd- och motionsidrott går hand i hand med elitidrotten och där satsningen är lika stor på såväl dam- som herrsida, en satsning som gjort orienteringen internationellt stark med den kanske bäste orienteraren genom tiderna, Tove Alexandersson.

Svenska Orienteringsförbundet har tidigare tilldelats priset 1968, 1987 och 2011. Det här blir alltså fjärde gången som SOFT föräras utmärkelsen och inget förbund har fått fler.

- Det här är ett pris som vi är både stolta och glada över. Det är ett av många bevis på att vi gör mycket rätt inom svensk orientering. För mig är det såklart en stor ära att ta emot priset, men det stora jobbet - det gör alla ledare, arrangörer och eldsjälar i Orienteringssverige, säger Lena Larsson.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons