In English
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Orienteringsförbundet tecknar avtal med Sportident

31 JAN 2019 14:25
Sportident blir officiell leverantör till Svenska Orienteringsförbundet i ett nytt avtal för 2019. "Vi är riktigt glada över det här samarbetet", säger förbundschef Susanne Söderholm.
  • Skapad: 31 JAN 2019 14:25

Sportident, som funnits sedan 1996, är det mest använda och spridda elektroniska tidtagnings- och stämplingssystemet för orientering i världen.

Nu har ett avtal tecknats mellan Svenska Orienteringsförbundet och Sportident, ett samarbete som bland annat innebär att landslaget kommer att använda Sportidents AIR+ system på sina träningar. Premiären skedde på lägret i Alicante i januari, där tyngdvikten låg på teknik och grundträning.

- Vi är riktigt glada över det här samarbetet. Att ha tillgång till enkla och lättskötta stämplingssystem på våra landslagsträningar är ett grundkrav, säger förbundschef Susanne Söderholm.

Lika nöjd är Jolo Olsson, vd på Sportident Sverige:

- Vi är mycket stolta över att sponsra svenska landslaget. I Europa har orienteringen sedan tidigare tagit till sig AIR+ systemet med dess smidiga snabbhet. Vi på Sportident ser att tekniken med "SIAC" touch-free stämpling, så kallad "stämpling on the fly", är framtiden för orientering. Två löpare kan exempelvis komma och stämpla samtidigt, ingen av löparna behöver därför vänta på sin tur. En stor fördel med AIR+ är också att klubbarna kan fortsätta använda sina nuvarande kontrollenheter i AIR+ läget.

Avtalet sträcker sig till årsslutet 2019.

Här hittar du Sportident Sveriges hemsida: www.sportident.se

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons