In English
Hoppa till sidans innehåll

Svensk representation i samtliga IOF-kommittéer

18 JAN 2017 15:44
Ytterligare tre svenskar tar plats i IOF:s kommittéer. Christer Carlsson är ny medlem i Map Commission, Johanna Mikkelä har valts in i Regional Youth and Development Commission och Anna Samelius sitter i nystartade Ethics Commission.
  • Skapad: 18 JAN 2017 15:44

Svenska Orienteringsförbundet har ett uttalat mål att vara representerat i samtliga kommittéer i Internationella Orienteringsförbundet (IOF). Sedan årsskiftet är det målet infriat.

- Det känns väldigt bra! Vi har jobbat för detta under några år, säger Svenska Orienteringsförbundets ordförande Lena Larsson, som utvecklar varför det är viktigt med blågul representation:

- Även om Svenska Orienteringsförbundet genom sitt medlemskap kan utöva inflytande på kongresser och genom deltagande i evenemang och aktiviteter, så finns största möjligheten till inflytande och reell påverkan genom representation i styrelser och kommittéer.

Vilka är då de nya svenska delegaterna?

Christer Carlsson, kartritare och tryckare från Göteborg, har valts in i IOF:s Map Commission. Sedan tidigare sitter Carlsson även i Svenska Orienteringsförbundets kartgrupp.

Johanna Mikkelä, boende i Varberg, har tagit plats i Regional Youth and Development Commission. Mikkelä har tidigare varit involverad i SOFT:s Flera och Mera-projekt och var även ledare på ett internationellt ungdomsläger i samband med sommarens VM i Bohuslän.

Anna Samelius, tidigare styrelseledamot i Svenska Orienteringsförbundet, blir delegat i Ethics Commission. Samelius arbetar i dag som idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna Gotland.

Sedan tidigare finns följande svenska IOF-delegater:

Foot Orienteering Commission: Maria Krafft Helgesson
MTB Orienteering Commission: Magnus Wallenborg
Ski Orienteering Commission: Roland Hellberg
Trail Orienteering Commission: Martin Fredholm
Environment Commission: Eje Andersson
IT Commission: Håkan Blomgren
Medical Commission: Christer Rolf
Rules Commission: Roland Hellberg och Martin Fredholm

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons