In English
Hoppa till sidans innehåll

Sverige stöttar de ukrainska löparna inför världscupen i Borås

23 MAJ 2022 11:02
Ukrainas trupp till världscupen i Borås, med världsstjärnan Ruslan Glebov i spetsen, får stöd av Svensk Orientering inför och under tävlingarna.
  • Skapad: 23 MAJ 2022 11:02

Svenska Orienteringsförbundet har ordnat och står för boendet för den ukrainska truppen och dagarna innan tävlingarna drar igång i Borås så kan de ukrainska löparna delta i det svenska lagets träningar.

Den i Stockholm boende Ravinenlöparen Ruslan Glebov, som i söndags vann SM-sprinten, är tacksam över stödet från Sverige.

– Vi är jätteglada för stödet från Svenska Orienteringsförbundet. Det uppskattar vi verkligen, säger Glebov.

– Jag själv kan inte vara med på de träningarna men jag tror att några av våra löpare kommer utnyttja den möjligheten. Det är toppen att Sverige stöttar oss med boendet i Borås också, fortsätter Ravinenlöparen.

Vad tror du om dina egna chanser i Borås? Du visade bra form på SM!
– Jag är inte den snabbaste, men blir det svår teknisk sprintorientering så kan det kanske ändå passa mig, säger Glebov.

Har du haft fokus på sprint under vårens träning?
– Ja både för världscupen i Borås och VM i Danmark och inte minst World Games i USA i mitten på juni som är mycket viktigt för oss, berättar den 35-årige ukrainaren.

Sveriges förbundskapten Kalle Dalin är glad att förbundet kan stötta det ukrainska landslaget inför de kommande världscuptävlingarna.

– Vårt boende var för litet för att de skulle kunna få bo hos oss men det har ju löst sig ändå. Men på träningarna både på måndag i Skövde och i Ulricehamn på tisdag kommer några av de ukrainska löparna att vara med. Det är klart att vi öppnar dörren för dem, säger Kalle Dalin.

Bildtext: Ruslan Glebov är glad för stödet från Svenska Orienteringsförbundet i samband med världscupen i Borås. Foto: Johan Trygg.

Skribent: Johan Trygg
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link