In English
Hoppa till sidans innehåll

SVT1 20.00: Vilka prisas på Idrottsgalan? Alexandersson och Carlsson nominerade

21 JAN 2019 10:23
I kväll 20.00 är det dags för den årliga Idrottsgalan. Håkan Carlsson är nominerad i kategorin Årets ledare medan Tove Alexandersson har chans att vinna Jerringpriset.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2019 10:23

Idrottsgalan i Globen direktsänds i SVT1 och landets alla orienterare kan alltså hålla tummarna lite extra för två profiler, förbundskapten Håkan Carlsson och Tove Alexandersson, världsetta i orientering och skidorientering och världsmästare i skyrunning.

I kategorin Årets ledare ställs Carlsson mot Janne Andersson (fotboll), Wolfgang Pichler (skidskytte) samt Peja Lindholm (curling). Detta är tredje året i följd som Carlsson är nominerad.

Alexandersson är en av åtta Jerringkandidater som kvarstår och direkt i inledningen av galan kommer ett par namn att sållas bort. Sedan startar röstningsomgång nummer tre som pågår till galans slut, då en vinnare presenteras.

Kvällens röster avges via telefon och SVT:s Duo-app, mer information i tv-sändningen.

Tyvärr kommer Alexandersson inte att vara på plats i Globen. Hon är just hemkommen från ett läger i Spanien, ska strax iväg på ett höghöjdsläger i Alperna och kombinationen Idrottsgala, resor och höghöjd är ett riskmoment för infektion. Siktet är närmast inställt på EM i skidorientering i Turkiet och därefter VM i samma sport i Piteå.

Radiosportens webb kan du läsa mer om Jerringpriset

SVT:s webb kan du läsa mer om Idrottsgalan i stort

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons