In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Caroline Karlsson

Thierry Gueorgiou lämnar landslaget

08 SEP 2021 15:15
Thierry Gueorgiou förlänger inte avtalet med det svenska landslaget. Han blir i stället tränare för det finska landslaget.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2021 15:15

I augusti 2017 anställdes den flerfaldige världsmästaren Thierry Gueorgiou som landslagstränare med ansvar för orienteringsteknik. Efter fyra år väljer han nu att inte förlänga sitt avtal för att i stället bli landslagstränare i Finland. 
 
- Thierry Gueorgiou har gjort ett fantastiskt jobb för svensk orientering och varit mycket uppskattad i ledarteamet och bland landslagslöparna. Han har varit professionell i allt han har gjort och tagit det orienteringstekniska arbetet till en helt ny nivå i absoluta världsklass, säger Håkan Carlsson, landslagschef.
 
Åren som Thierry Gueorgiou har arbetat med landslaget har varit väldigt framgångsrika, Världens bästa landslag har gjort skäl för namnet. Som tränare vill han bli ihågkommen för sitt hårda jobb och engagemang - inte för sina tidigare framgångar som elitorienterare. 
- Under fyra mycket intensiva år har jag gjort mitt yttersta för de svenska orienterarna så att de alltid skulle vara bäst förberedda av alla inför ett mästerskap, säger Thierry Gueorgiou.
 
Han beskriver det som ett privilegium att ha fått arbeta med det svenska landslaget.
- Varje dag har jag känt mig motiverad att göra skillnad för landslagslöparna. Nu önskar jag dem det bästa i framtiden, säger han.
 
Håkan Carlsson beklagar att Thierry Gueorgiou lämnar landslagsorganisationen, men poängterar att den satsning som har gjorts de senaste åren på att höja kvalitén på det orienteringstekniska området kommer att fortsätta. 
 
Vem eller vilka som ersätter Thierry Gueorgiou i landslagsorganisationen är ännu inte klart.
- Vi tittar just nu igenom hela organisationen för landslagsverksamheten, inte bara när det gäller tränare, utan även vilka kompetenser och roller vi behöver för att få till en så bra organisation och verksamhet som möjligt, säger Håkan Carlsson.
 
Landslagsorganisationen för 2022 och framåt kommer att presenteras senast på den gemensamma höstsamlingen för landslaget och tränarträffen som sker på Bosön 12-14 november.
Skribent: Caroline Karlsson
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link