In English
Hoppa till sidans innehåll

Tove Årets kvinnliga traillöpare 2018: "Jättekul!"

30 DEC 2018 10:48
Tove Alexandersson har ytterligare en titel att lägga till samlingen. Häromdagen utsågs Jerringpriskandidaten till Årets kvinnliga traillöpare 2018.
  • Skapad: 30 DEC 2018 10:48

Världsbäst i orientering och skidorientering. Nu har Tove Alexandersson även fått utmärkelsen Årets kvinnliga traillöpare 2018, och motiveringen lyder: "Världens bästa orienterare håller högsta klass även i traillöpning. VM-guldet i Skyrunning och segern i Limone Skyrace är några bevis på detta. 3:a på Sverigerankingen."

trailrunningsweden.se finns en intervju där Tove berättar om sitt trailår 2018.

- Jättekul att få vinna det här i så hård konkurrens, säger Alexandersson, som bland annat vann VM i skyrunnning i Skottland.

- Jag ville verkligen springa bra där. Loppet blev ett av mina bästa minnen från det här året! Jag är väldigt nöjd att jag gjorde den satsningen, det var jättekul att springa loppet, säger Alexandersson, som även 2019 kommer att klämma in några traillopp mellan alla tävlingar i orientering.

- Orienteringen går först, med VM i Norge som det stora målet. Men jag vill gärna springa några skyrunning-lopp – EM i Italien till exempel – och några traillopp på hemmaplan, jag hoppas kunna springa 2XU Idre Fjällmaraton. Närmast väntar dock EM i skidorientering i Turkiet i februari, följt av VM i Piteå.

Läs hela intervjun på trailrunningsweden.se.

Och du, glöm inte bort att rösta i Jerringprisomröstningen. Vill du rösta på Tove så finns det tre sätt att göra det, och man kan (telefonledes) rösta en gång varje dag. Numret för att rösta på Tove är 099-209 03. Rösta via webben på Radiosportens hemsida!

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons