In English
Hoppa till sidans innehåll

Fina utmärkelser till Alexandersson

21 DEC 2018 12:53
Tove Alexandersson har utsetts till "Årets orienterare i världen", både med och utan skidor under fötterna. "Eftersom jag satsar på två sporter kan jag träna mer och hårdare", säger Alexandersson.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2018 12:53

Nu har Internationella Orienteringsförbundet, IOF, sagt sitt: Tove Alexandersson var under 2018 världens bästa orienterare och skidorienterare. (Nomineringar tas fram av IOF:s grenkommittéer och de aktivas kommitté och sedan sker en omröstning i styrelsen.)

En snabb summering av Alexanderssons 2018 ger vid handen att juryns val inte lär ha varit särskilt svårt.

Toves facit i orientering: På VM i Lettland sprang hon hem medaljer i fyra av fem lopp: guld i långdistans och sprintstafett, silver i sprint och stafett. Hon vann även den totala världscupen i överlägsen stil och bärgade två EM-guld, sprint och långdistans, och ett EM-silver, medeldistans.

Toves facit skidorientering: Tre EM-guld i Bulgarien, i sprint, sprintstafett och medeldistans. Dessutom segrare i den totala världscupen.

- Jag trodde inte att jag skulle kunna satsa på båda sporterna så här länge, men det har funkat bra, säger Alexandersson som nu laddar mot vinterns mästerskap i skidorientering, EM i Turkiet i februari och hemma-VM i Piteå 20-24 mars.

Mer om utmärkelserna och fler kommentarer från Alexandersson på IOF:s hemsida.

***

HAR DU JERRINGRÖSTAT? Tove Alexandersson är en av åtta kandidater som fortfarande kan vinna Jerringpriset. Röstningen pågår och du kan rösta på tre olika sätt:

Du kan ringa 099-209 03 (samtalet kostar 3,60) och notera att det går att ringa EN GÅNG VARJE DAG.
Du kan även rösta via webben HÄR eller via SVT:s duo-app.

Andra röstningsrundan pågår 20 december-18 januari klockan 15.00

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons