In English
Hoppa till sidans innehåll

"Tror på ett O-Ringen i sommar" – positiva tecken från regionala smittskyddet

19 FEB 2021 13:14
Planeringen inför att genomföra O-Ringen i Uppsala 2021 pågår för fullt. "Vi är optimistiska att vi kan genomföra O-Ringen i sommar, 25-31 juli i Uppsala", säger O-Ringens vd Jens Lindquist i ett pressmeddelande.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2021 13:14

Ovissheten är stort för många arrangörer, men planeringen för att genomföra O-Ringen i Uppsala 2021 pågår för fullt. I ett pressmeddelande under fredagen konstaterar O-Ringen följande:

Visserligen är det ett tufft läge med smittspridningen av covid-19 i Sverige och i världen. Utifrån läget att vaccinationerna pågår för fullt och vetskapen att smittspridningen är klart mycket lägre på sommaren, tror vi verkligen att O-Ringen ska arrangeras i Uppsala i sommar.

Dessutom har regeringen remitterat ett förslag till ett nytt system för allmänna sammankomster med stöd i pandemilagen som innebär en särskild regel för motionslopp, exempelvis orientering.

"Smittskyddsenheten i Uppsala ser inga omedelbara hinder"

- Planeringen av O-Ringen 2021 i Uppsala har gjorts i samråd med Smittskyddsenheten (Sme) i Region Uppsala. Sme ser i dagsläget inga omedelbara hinder för att fortsätta planeringen och genomförandet av tävlingarna med de anpassade arrangemang som tagits fram, säger Johan Hedlund, tillförordnad enhetschef på Smittskyddsenheten i Uppsala.

I arbetet för ett genomförande i Uppsala görs nu planering och anpassningar för att göra arrangemanget smittsäkert. Vid ett genomförande är det av största vikt att deltagare, funktionärer och partners känner sig trygga.

-Vi har haft och har kontinuerlig kontakt med regionala smittskyddet i Uppsala och de ger oss positiva tecken som tyder på att arrangemanget kan komma att genomföras till sommaren, säger Jens Lindquist, tf. vd för O-Ringen AB.

- Vi är optimistiska att vi kan genomföra O-Ringen i sommar, 25-31 juli i Uppsala.

O-Ringen kommer att fortsätta att jobba för att genomföra arrangemanget till sommaren, detta på ett sätt som känns tryggt för såväl deltagare, funktionärer och partners.

- Vi ser över vilka justeringar som vi behöver göra för att undvika trängsel, exempelvis vid toaletter på O-Ringen-campingen och på tävlingsplatser. Men vi tittar också på hur vi kan hålla avstånd vid starter och vid målgång. Vi ser helt enkelt över alla situationer där det kan uppstå trängsel under ett O-Ringen utan att frångå det man vill ha och förväntar sig som deltagare på ett O-Ringen, säger Jens Lindquist i pressmeddelandet.

.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link