In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sven Alexandersson

Tv-sändningar nådde miljonpublik

01 JUN 2022 16:34
Många följde SVT:s sändningar från världscupen i Borås där Karolin Ohlsson sprang den avslutande stafettsträckan för Sveriges vinnande andralag.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2022 16:34

Sedan ett par år tillbaka sänder SVT från internationella orienteringstävlingar. Förra årets framgångar för de svenska orienterarna lockade många till tv-sofforna och till SVT Play. Tittarsiffror från helgens tävlingar visar att många fortsatt vill följa orientering.

- Det är riktigt fina tittarsiffror, trots hård konkurrens med annan spännande idrott i helgen, säger Helena Bäckman, projektledare på SVT.

Räckvidden för samtliga tre sändningar blev över en miljon tittare.

- Tittarna har lärt sig hitta till orienteringen i SVT. De höga tittarsifforna visar att de verkligen gillar det, säger Helena Bäckman.

För den som vill se mer orientering i tv väntar härnäst sändningar från samtliga tävlingar under sprint-VM i Danmark. VM inleds med sprintstafett söndagen den 26 juni, därefter knockputsprint 28 juni och avslutningsvis individuell sprint 30 juni.

Därefter sänder SVT SM-stafetten i Linköping den 2 juli. Stafetten är en del av SM-veckan.

Även EM i Estland i början av augusti, som även räknas som en världscup, visas av SVT liksom världscupfinalen i Davos i Schweiz första helgen i oktober.

Bild: Sven Alexandersson

Skribent: Caroline Karlsson
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link