In English
Hoppa till sidans innehåll

TV: Eliasson äntligen överst: ”Har höjt min nivå”

06 APR 2014 16:24
Sveriges damer fortsätter att leverera i världscupen. Under lördagen var hela pallen blågul – efter söndagens medeldistans fick Lena Eliasson kliva överst för allra första gången i VC-sammanhang, och Helena Jansson slutade trea.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:36

Fyra svenskor topp-fem. Och då var inte Tove Alexandersson en av dem. Alexandersson bommade och blev inte bättre än 17:e.

Men då klev andra fram – och det rejält. Gladast av alla var segrarinnan Lena Eliasson, som tjöt av lycka efter målgången.

- Jag har varit tvåa ganska många gånger nu och nära, nära. Jag är så himla nöjd, säger Eliasson, som kammade hem den senaste andraplatsen under lördagen.

- Det känns som det har vänt till stolpe in, och även om jag missade lite på slutet, så lyckades jag stoppa det i tid. Flera gånger tidigare har jag slarvat bort segerchansen i samma läge. Jag har höjt min nivå till den här säsongen, säger Eliasson.

För trean Helena Jansson var insatsen ytterligare ett skönt kvitto, efter andraplatsen i Turkiet. Jansson, som nyligen kom tillbaka efter lång skadefrånvaro, tycks återigen vara en stabil topplöpare.

- Jag är jättenöjd, men jag är fortfarande inne i min rehabilitering och tar ingenting för givet, säger Jansson.

Tvåa blev ryskan Anastasia Tikhonova och efter Helena Jansson blev Maria Magnusson fyra och Lilian Forsgren femma, 19 respektive 20 sekunder från pallen.

På herrsidan blev bäste svensk Anders Holmberg, som slutade på femteplats, 1.15 efter segrande ukrainaren Oleksandr Kratov. Jerker Lysell gick i mål på tredje bästa tid, men diskades på grund av en felstämpling.

- Ett oerhört starkt facit på damsidan. Det ser bra ut inför EM i Portugal. Och även på herrsidan är det flera löpare som visat stor potential här i Spanien, även om ingen fick till det hundraprocentiga flytet, säger förbundskapten Susanne Wiklund Björk.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons