In English
Hoppa till sidans innehåll

TV: Svensk damtrippel i Spanien: ”En helt fantastisk insats”

05 APR 2014 18:56
Långdistansen i skogarna utanför Murcia slutade med svensksuccé på damsidan. Tove Alexandersson etta, Lena Eliasson tvåa och Lilian Forsgren trea. ”En helt fantastisk insats”, säger förbundskapten Susanne Wiklund Björk.
  • Skapad: 05 APR 2014 18:56

Sverige följde upp och toppade sitt lysande världscupsfacit från premiären i Turkiet. Tre svenska tjejer överst på pallen alltså, och Alva Olsson på en fin sjätteplats.

Ett rejält styrkebesked inför nästa vecka då EM avgörs i Portugal.

- Jag är jättenöjd med loppet. Det var riktigt tufft och gällde att hänga i hela vägen, säger Tove Alexandersson, som liksom i Turkiet fick kliva överst på pallen.

- Det var varmt, och när jag var där ute i skogen ville jag bara att det skulle ta slut. Men nu längtar jag redan efter morgondagens lopp, säger tvåan Lena Eliasson, slagen av Alexandersson med nästan fem minuter.

- Det var en mental kamp hela vägen, men jag gav aldrig upp. En av de bästa prestationerna i mitt liv, säger Lilian Forsgren.

Tävlingen på herrsidan drabbades tyvärr av en stor arrangörsmiss, då två skärmar plötsligt saknades mot slutet av loppet, något som ledde till att hela tävlingen ströks.

- Klart att det känns surt, det sliter ju rätt hårt att springa en långdistans. Men det hade känts ännu värre om jag hade gjort ett kalaslopp, säger Gustav Bergman som gick i mål som trea.

Under söndagen står medeldistans på programmet i Spanien.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons