In English
Hoppa till sidans innehåll

Undersökning av orientering för barn och ungdomar

15 NOV 2018 11:41
För ett år sedan presenterades ett förslag till en delvis ny klassindelning för barn och ungdomar. Förslaget resulterade i en hel del diskussioner och förbundsstyrelsen valde att tillsätta en utredning. Det arbetet är nu inne i en intensiv fas.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2018 11:41

Förslaget om en delvis ny klassindelning för barn och ungdomar är en del av arbetet med Strategi 2025 och den för idrotten gemensamma utvecklingsresan En ny syn på träning och tävling. HÄR kan du läsa mer om förslaget och om den nämnda utvecklingsresan, men i korthet var förslaget en del av arbetet med att skapa en verksamhet där fler ungdomar vill fortsätta med vår idrott.

Svenska Orienteringsförbundets styrelse beslutade alltså att mer fakta behövs innan eventuella förändringar kan klubbas och under 2018 har en omfattande undersökning påbörjats, ett kunskapssökande som just nu är inne i ett intensivt skede.

Svenska Orienteringsförbundet studerar data från Eventor för åren 2012-2017 för att upptäcka eventuella mönster. Bland annat tittar vi på tävlingsfrekvens och resultatnivå för ett stort antal barn och ungdomar.

Innevarande och kommande vecka går ett stort antal enkäter ut till olika grupper. I enkäterna frågar vi om synen på nuvarande tävlingssystem och ett antal möjliga utvecklingsvägar. De grupper vi vill ha svar från är föräldrar till orienterande barn, ledare och tränar samt ungdomar som har slutat med tävlingsorientering. Vi genomför också telefonintervjuer med ett antal föräldrar till barn som har slutat med tävlingsorientering.

Kommande steg – analys och mötesplatser

Efter att enkäterna är genomförda inleds en analysfas och målet är att en rapport ska vara klar under andra halvan av januari.

Under första halvåret 2019 kommer vi också att genomföra ett antal mötesplatser där ledare, tränare och andra intresserade kan var med. På mötesplatserna presenteras resultatet av undersökningen och vi kommer också att låta deltagarna vara med och påverka utformningen av eventuella förändringar av verksamheten för barn och ungdomar.

Kontaktperson på förbundskansliet är Lasse Greilert, This is a mailto link

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons