In English
Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Moa Olsson – barn- och ungdomsutvecklare

22 OKT 2018 09:15
Svenska Orienteringsförbundet har nu hittat en ny barn- och ungdomsutvecklare. Och Moa Olsson känner att hon hittat hem: "Orientering har alltid varit en självklar del i mitt liv."
  • Skapad: 22 OKT 2018 09:15

I somras lämnade Malin Carlsson Svenska Orienteringsförbundet. Nu har vi hittat en ersättare i Moa Olsson, som påbörjar sin heltidsanställning i början av januari.

Moa Olsson arbetar i dag som kansliansvarig på Alvik Basketbollklubb och hon har tidigare jobbat på Svenska Basketbollförbundet. Dessförinnan studerade hon vid Umeå Universitet där hon tog examen på Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning Sport Management.

Olsson har bland annat läst kurser inom ledarskap, pedagogik, projektledning och företagsekonomi och examensarbetet skrevs med Svenska Brottningsförbundet som uppdragsgivare, ämnet var "från triangel till rektangel".

- Moa känns som en riktig fullträff i vårt rekryteringsarbete! Hon har en värdefull bakgrund och kommer in i jobbet med massvis av driv och energi, säger idrottschef Tomas Stenström.

Moa Olsson själv beskriver det som att hon "kommer hem":

- Jag har orienterat hela mitt liv. Jag började orientera för OK Kompassen, och har sedan även sprungit för Örkelljunga och Helsingborg. Jag läste på orienteringsgymnasium i Örkelljunga men när jag flyttade till Umeå för att studera så tog jag en liten paus från orienteringen. Den pausen håller fortfarande i sig, men jag sprang O-Ringen i somras och vill komma igång med orienterandet igen.

- Jag har trivts väldigt bra i basketens värld, men jag har också tänkt att det hade varit så himla kul att få jobba med orienteringen som verkligen är min egen sport. Därför känns det så kul att jag ska få göra det nu.

Olsson kommer att ingå i Svenska Orienteringsförbundets Idrottsenhet och fokus kommer att ligga på att utveckla verksamheten som syftar till att behålla och nå fler barn och ungdomar.

Tjänsten, som är en heltidsanställning, rymmer ett antal ansvarsområden och arbetsuppgifter. Bland annat blir Olsson kontaktperson och stöd för våra distrikt och föreningar när det gäller barn- och ungdomsrelaterade frågor.

Hon kommer även att vara ansvarig för att driva och utveckla förbundets utbildningar från barn upp till yngre seniorer samt lärarfortbildningarna.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons