In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Thierry Gueorgiou mot seger i O-Ringen 2013

Värmland och Arvika arrangerar O-Ringen 2017

19 NOV 2013 14:00
2017 års upplaga av O-Ringen, kommer att arrangeras i Värmland med Arvika som huvudort.
Under tisdagens presskonferens presenterades det att folkfesten återvänder till Värmland. Mellan 20-25 000 orienterare beräknas delta vilket innebär att Arvikas folkmängd dubbleras under O-Ringen.
  • Skapad: 19 NOV 2013 14:00

O-Ringen är tillbaka i Värmland 2017. Senast Värmland arrangerande O-Ringen var 1996 då med Karlstad som huvudort, och nu nästan 20 år senare blir det tredje gången som arrangemanget gästar länet.

– Konceptet med Arvika som huvudort erbjuder både bra tävlingsterräng och närhet till olika aktiviteter och besöksmål, Arvika är en pärla, säger Henrik Boström, vd för O-Ringen.

– Att få ett så stort idrottsevenemang som O-Ringen till Värmland är naturligtvis glädjande för både kommunerna, näringslivet och våra idrottsföreningar, säger Örjan Beckius ordförande i Värmlands Orienteringsförbundet och sammankallande
i arbetsgruppen som har arbetat med Värmlands ansökan.

– Senaste gången vi arrangerade O-Ringen i Värmland deltog drygt 16 000 orienterare och med bra tävlingsområden med fin Värmlandsterräng räknar vi med att locka minst lika många. Förutom ett stort antal deltagare från Sverige så ska vi också jobba hårt för att få många norska deltagare, som i och med närheten till Arvika kan komma att delta. Totalt sett så brukar O-Ringen ha mellan 20-25 procent utländska deltagare, avslutar Örjan.

Arvika blir alltså orten där O-Ringen kommer att förlägga sin O-Ringenstad med cirka 3 000 campingplatser och tillhörande torg där det kommer finnas möjligheter till mat, underhållning, sporttält och marknadsgata. Det finns gott om både lämpliga och bra tävlingsområden på nära avstånd till Arvika, och det blir en ny intressant terräng för O-Ringen deltagarna.

Detta sammantaget gör att det finns fina förutsättningar för ett O-Ringen av högsta kvalité med utmanande terräng och attraktiva aktiviteter runt arrangemanget, något som bidrar till att besökarna kommer att trivas i Värmland.

Bako O-Ringen i Värmland står 20-talet värmländska orienteringsklubbar. Arvika
kommun står bakom ansökan och kommer som värdkommun att vara med och bidra i både planeringen och genomförandet av arrangemanget. Även Länsstyrelsen som Visit Värmland stödjer och välkomnar det kommande arrangemanget.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons