In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Olof Bjorkman

Natt-SM flyttas till 5 november

20 SEP 2021 11:52
För att juniorerna ska få ett bättre tävlingsupplägg flyttas natt-SM från lördagen den 6 november till fredagen den 5 november. Ultralång-SM för juniorer ligger kvar som planerat söndagen den 7 november.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2021 11:52

Natt-SM kunde inte genomföras i våras, utan flyttades till lördagen den 6 november. Ultralång-SM för seniorer genomfördes men inte för juniorer. Coronarestriktionerna i april månad tillät inte juniorer att tävla.

En lösning för ultralång-SM för juniorer söktes med önskan att inte skapa ytterligare en tävlingshelg för våra juniorer, som redan har ett späckat tävlingsprogram i höst.

Under sommaren kommunicerade vi det glädjande beskedet att Snättringe SK går in som arrangör och genomför ultralång-SM i kombination med sin årliga patrulltävling Höstlunken söndagen den 7 november. Detta gav en lösning med natt och ultra samma helg och med bara några mil mellan tävlingarna i Åkersberga och Huddinge.

- Även om det är möjligt med tidig start för nattorientering i november blir det tufft för juniorerna med två riktiga kraftprov inom mindre än ett dygn. Det är därför glädjande att arrangörerna för natt-SM, OK Österåker och Waxholms OK, nu jobbat fram en lösning som möjliggör att vi kan flytta tävlingen till fredagen den 5 november. Det har varit många parametrar att väga in men totalt sett blir det här den bästa lösningen och framför allt får våra juniorer en hållbar och bra avslutningshelg på årets SM-tävlingar, säger idrottschef Tomas Stenström.

Inbjudan till natt-SM i Åkersberga den 5 november och ultralång-SM i Huddinge kommun söder om Stockholm kommer ut inom kort.

.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link