In English
Hoppa till sidans innehåll

Uppdateringar i Omaps

28 JAN 2016 10:13
Omaps är kartornas motsvarighet till tävlingarnas Eventor och fungerar som en kartdatabas där kartan kan delas med andra tjänster så att den kommer till nytta på fler ställen. Flera uppdateringar i funktionalitet har nyligen skett.
  • Skapad: 28 JAN 2016 10:13

Omaps ersatte Kartbanken under 2015 och undan för undan laddas det upp allt fler kartor av kartägarna, oftast klubbarna själva. I skrivande stund är det 278 kartor med i Omaps.

Ett antal uppdateringar i funktionalitet är nyligen gjorda:

  • Stöd för att visa kartan i högre upplösning har funnits sedan Omaps introducerades, men upplösningen har varit beroende av webbläsarfönstrets storlek. Nu går det att se kartan i den upplösning som kartägaren har angett (minimum är fortfarande 0,5 pixlar per meter, dvs 128 dpi i skala 1:10 000). Klicka på kartbilden ovanför kartinformationen till höger och sedan på länken ”Visa i högre upplösning” under kartan som kommer upp så når du kartan i den högsta tillgängliga upplösningen.
  • Stödet för att bläddra mellan flera överlappande kartor är förbättrat. Nu behöver du inte röra muspilen i sidled utan det är bara att klicka på kartområdet fler gånger så kommer underliggande kartområden att lägga sig överst.
  • Sökfunktionen har numera distriktsstöd. Skriv in distriktets namn så får du upp alla kartor i distriktet. Det här betyder också att det går att ange en länk till hela distriktets kartor, t ex Gotland: https://www.omaps.net/?q=gotland  
  • På kartkonventet i Göteborg 16-17 januari uppkom ett önskemål för administratörer om att kunna kopiera kartuppgifter från en redan uppladdad karta för att på så sätt göra det enklare att vid ett och samma tillfälle lägga in flera nya kartor. Denna funktionalitet är nu införd och i listan över uppladdade kartor kan administratörer klicka på en kopiera-symbol för en uppladdad karta för att lägga till en ny karta baserad på uppgifter från den uppladdade kartan.

Har du fler förbättringsönskemål, mejla till This is a mailto link

Omaps nås via www.omaps.net 

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons