In English
Hoppa till sidans innehåll

Veteran-RM blir Veteran-SM

03 SEP 2014 11:23
Årets förbundsmöte beslutade att Veteran-RM ändrar namn till Veteran-SM, men att tävlingen ligger kvar på samma kvalitetsnivå. På styrelsens möte nu i september kommer formerna för tävlingen att beslutas.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 17:02

Till styrelsemötet i mitten av september har en arbetsgrupp via e-postväxling tagit fram ett förslag för framtidens Veteran-SM. I gruppen ingick distrikt som motionerat om namnbytet samt kommande års arrangörer.

Förutom namnbytet från Veteran-RM till Veteran-SM består förslaget i en komplettering av veteranhelgen med vartannat år sprint, vartannat år natt.

- Förutsatt att styrelsen går på arbetsgruppens förslag innebär det att Veteran-SM-helgen avgörs vartannat år med sprint, medel, lång och vartannat år med natt, medel, lång. Även regler och anvisningar kommer att beslutas på styrelsemötet, säger Niklas Wrane, ansvarig för tävlingsfrågor på Svenska Orienteringsförbundet ihop med Tommy Eriksson.

Namnändring redan i år

Söderhamns OK, årets arrangörer av tävlingarna och även tillhörande ett av de motionerande distrikten (Hälsinglands OF), har inkommit med önskemål om att redan i år få ändra namnet från RM till SM.

- Eftersom tävlingen, enligt förbundsmötet, fortsatt ska tillhöra samma kvalitetsnivå som tidigare såg styrelsen inga problem med att göra en sådan namnändring och gå arrangören till mötes. Bokstaven "R" i "RM" är därför uppdaterad till "S" i Eventor för både medel- och långdistansen.

Den kvalitetsnivå som nämns är nivå 3 (av 5) enligt reglerna. Till denna nivå hör idag nationella tävlingar och de flesta distriktsmästerskapen.

Årets arrangörer inbjuder också till en sprint som får inleda helgen på fredagen. Den har fått namnet Veteransprinten, men har ingen officiell Veteran-SM-status.

För grenarna skidorientering och mountainbikeorientering byter också tävlingen namn i och med kommande säsonger. Även här kommer de framtida formerna att beslutas om på styrelsemötet. 

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons