In English
Hoppa till sidans innehåll

Ändrad landslagpolicy gällande ungdomar: "Viktigt att de tävlar klart i ungdomsklasserna"

05 APR 2019 13:06
Tidigare år har två av juniorlandslagets aktiviteter varit öppna för 16-åringar. Det har dels handlat om sommarlägret som utgör förberedelse inför nästa års junior-VM, dels om landslagets höstsamling. Nu sker en förändring.
  • Uppdaterad: 05 APR 2019 13:06

Framöver kommer sommarlägret enbart vara öppet för löpare som fyllt eller ska fylla 17 det aktuella året. Och när nästa års juniorlandslagstrupp tas ut, beaktas enbart resultat som uppnåtts i löparens "riktiga" klass.

Inför 2019 var tanken att 16-åringar, precis som vanligt, skulle kunna vara på förberedande JVM-läger och på höstsamling. Men nu stänger landslagsledningen den förstnämnda av dessa aktiviteter för 16-åringar.

Juniorernas förbundskapten Kalle Dalin förklarar:

- Till sommarens läger i Turkiet kan endast 17-19-åringar ansöka om att vara med. Anledningen är att vi tycker det är viktigt att ungdomar får tävla klart i ungdomsklasserna innan de tar steget upp i juniorklasserna.

- Det är framför allt orienteringsgymnasiernas kloka lärare som fått mig att ändra detta, och det ligger helt i linje med det som vi i landslaget och SOFT står för, säger Kalle Dalin, som utvecklar sitt resonemang i senaste numret av Skogssport.

Landslagsledningen vill även addera ett förtydligande: När innevarande säsongen är slut och en ny juniortrupp ska tas ut inför 2020, kommer förbundskaptenen bara att titta på resultat som 16-åringarna gjort i sin "rätta" klass. Om en 16-åring springer exempelvis SM i medeldistans eller Swedish League kommer de resultaten inte att beaktas när juniorlandslaget tas ut.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons