In English
Hoppa till sidans innehåll

Arbetsgrupp för större kartskalor - vill du vara med?

04 JUL 2018 12:22
På förbundsmötet i mars 2018 beslutades det att göra en utredning gällande kartskalor. Medlemmar sökes nu till en arbetsgrupp som kommer att inkludera och behandla de frågor och åsikter som inkommit via motioner på årets och 2016 års förbundsmöte.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2018 10:14

Övergripande uppdrag från förbundsmötet är att samla in fakta och kunskap för att fatta beslut om vilka skalor som är bäst lämpade för respektive distans och ålder, givet de förutsättningar och ramar vi har att förhålla oss till.

De frågor och åsikter om kartskalor det rör sig om handlar bland annat om större skala för äldre på sprint, möjlighet för distrikt att ge dispenser och kartskalan generellt på långdistans.

Är du intresserad att ingå i arbetsgruppen med ovanstående uppdrag, eller vet någon som är? Skicka ett mejl till This is a mailto link.

En del i arbetsgruppens uppgifter är att samla in kartexempel från genomförda tävlingar: 

  • Exempel där 1:7 500 redan provats i yngre klasser än D/H60 och där större sprintskala än 1:4 000 provats (oavsett klass).
  • Exempel där 1:10 000 använts i yngre klasser än D/H60, dvs enligt befintligt regelverk, men där 1:7 500 hade kunnat användas rakt av med avseende på pappersstorlek, eller med enkla justeringar av banan.

Arbetsgruppen kommer sedan att titta på exemplen och ta fram ett förslag om eventuella förändringar till 2019.

Som vi skrivit tidigare går det också bra att skicka in kartexempel och lärdomar direkt till SOFT. Ju fler exempel vi får in, desto bättre blir resultatet av gruppens arbete. Skicka exemplen till This is a mailto link, antingen själva kartorna som bifogade filer till ett mejl, eller så en länk till kartorna.

Frågor 

Frågor tas emot av Niklas Wrane på This is a mailto link.

Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons