Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Förändringar i regelverket efter översyn av tävlingsnivåer

31 JAN 2022 17:46
Den 9 januari beslutade förbundsstyrelsen om förändringar i regelverket efter en översyn av våra fyra tävlingsnivåer inom svensk orientering. Förändringarna är till största del av mindre karaktär och handlar mycket om förtydliganden.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2022 17:46

Målet med översynen av tävlingsnivåerna har varit att tydliggöra vilka kvalitetskrav, servicefunktioner och tjänster som ingår i de olika nivåerna idag. Framför allt har det handlat om att ge förslag på hur nivåerna kan differentieras ytterligare, dvs särskiljas mer jämfört med idag.
 
En del har också varit att tydliggöra definitionerna och beskrivningarna av tävlingsnivåerna.
 
Syftet har varit att erhålla en tydligare och mer konsekvent nivåindelning där det för deltagaren ska bli tydligare vad som kan förväntas för respektive tävlingsnivå. För arrangören ska det bli tydligare att välja lämplig ambitionsnivå att lägga sig på för sin tävling och en nivå som stämmer överens med arrangörsföreningens förutsättningar.
 
Syftet har också varit att skillnaderna i anmälningsavgifter mellan de olika nivåerna bättre ska motsvara skillnaden i kvalitetskrav, servicefunktioner och tjänster.

Börjar gälla 1 mars 2022

Förändringarna är till största del av mindre karaktär och handlar mycket om förtydliganden.
 
Förändringarna gäller grenen orienteringslöpning och träder i kraft den 1 mars 2022, men med en övergångsperiod att gälla under hela 2022. Det betyder att ni som arrangörer i år kan välja att anpassa er tävling utifrån de nya förändringarna eller att arrangera efter hur regelverket ser ut idag.
 
En ny version av regelverket med uppdaterade förändringar kommer att publiceras under februari månad.  
 
Som alltid är det viktigt att det framgår av inbjudan och tävlings-PM vilka olika servicefunktioner och tjänster som erbjuds på er tävling.

Bildspel

Nedan finns ett bildspel som beskriver förändringarna.
 

Frågor

Har du frågor eller funderingar kring er tävling, ta i första hand kontakt med distriktets tävlingsansvarig, se kontaktlista här.

Skribent: Niklas Wrane
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link