In English
Hoppa till sidans innehåll

Hög tid att söka nationell tävling 2018

02 MAR 2017 14:10
Den 31 mars är sista ansökningsdag för nationella tävlingar 2018. Ansökan görs som vanligt i Eventor.
  • Skapad: 02 MAR 2017 14:10

Som kan läsas i två andra nyheter här på hemsidan så är 31 mars sista ansökningsdatum för Swedish League 2019, samt för SM 2020 och 2021. Samma datum, den 31 mars, gäller även som sista ansökningsdatum för nationella tävlingar 2018.

Eventuell programändring 2018

I det basprogram som ligger ute för 2018 är det under våren värdetävlingar sex helger i rad för våra bästa seniorer och fyra helger i rad för juniorerna.

Det startar med SM, ultralång, för att därefter fortsätta med en Swedish League-helg i Skåne, SM, natt + Swedish League helgen därpå, samt till sist Tiomila ytterligare en helg efter. Helgen efter Tiomila startar EM i Schweiz som håller på i nio dagar.

För att skapa luft i det intensiva programmet arbetas det med att tidigarelägga den andra Swedish League-helgen, den i Skåne i mitten av april, till helgen 23-24 mars och låta den utgöra premiärhelg för ligan.

Förhoppningsvis kan ett besked ges före mars utgång.

WRE-arrangörer sökes

Vi saknar ett sprint- och ett skogsarrangemang som kan genomföras som World Ranking Event. För upplysningar, kontakta Tommy Eriksson, ansvarig för värdetävlingar på SOFT-kansliet, på This is a mailto link.

Utgå från basgrammet

Som vanligt när ni planerar datum för er tävling, utgå från basprogrammet där också ovanstående förändringar är införda.

Mer information

Information om hur ansökan går till, när er tävling tilldelas ett datum med mera, finns att nå på sidan Att söka tävling.

Följ gärna Eventors nomenklatur

Eventor har en särskild nomenklatur. Genom att använda denna redan vid ansökan underlättar ni redigeringsarbetet för alla som arbetar med tävlingsprogrammet. Nomenklaturen finns beskriven på ovanstående sida, Att söka tävling.

Frågor?

För funderingar kring tävlingsdatum, tävlingstyp mm, kontakta i första hand tävlingsansvarig i ert distrikt.

För frågor kring Eventor och hur ansökan går till, kontakta Niklas Wrane, ansvarig för tävlingsfrågor på SOFT-kansliet, på This is a mailto link.

Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons