In English
Hoppa till sidans innehåll

Information om årets VM-tester

09 MAJ 2016 16:19
Har du för avsikt att springa VM på hemmaplan eller Student-VM i Ungern? Då kan du behöva bevisa dig på VM-testerna i Bohuslän den 10 och 12 juni.
  • Skapad: 09 MAJ 2016 16:19

Snart är det dags för EM i Tjeckien – och VM på hemmaplan känns inte särskilt långt borta. Den 20-28 augusti avgörs WOC 2016 i Strömstad och Tanum. Mer info om VM på arrangörens hemsida.

Student-VM avgörs i ungerska Miscolc 30 juli-5 augusti. Mer info här.

Har du för avsikt att slå dig in i det svenska VM-laget eller det svenska student-VM-laget kan du anteckna två datum i din kalender: den 10 och 12 juni.

De officiella testloppen som WOC-organisationen arrangerar i Bohuslän startar med en sprint i Lysekil den 9 juni, men den kommer inte den svenska landslagsledningen att beakta. Däremot är medeldistansen den 10:e och långdistansen den 12:e viktiga för Blågult.

När det gäller sprinttuttagning är det istället sprint-SM i Ronneby den 4-6 juni ihop med internationella resultat sedan tidigare som ligger till grund.

- Det blir väldigt bra att ha testlopp i så här relevant terräng mot hemma-VM. De här loppen tillsammans med internationella resultat kommer att ligga till grund för uttagningarna mot VM och Student-VM, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Medeldistansen avgörs i Tjärndalen, Strömstad och långdistansen vid Näsinge, Strömstad.

Senast den 31 maj ska du ha anmält dig till loppen – all info hittar du här på VM-arrangörens hemsida.

Info om sprint-SM i Ronneby hittar du här.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons